Kan AA Gent Amallah losweken bij Standard?

Sport | Standard staat na het WK meteen voor een zeer zware opdracht in de competitie. De Luikenaars trekken naar de Ghelamco Arena om er AA Gent partij te geven. De kans bestaat dat de twee teams daar eens een gesprek zullen voeren over Selim Amallah. Is een transfer aanstaande?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Selim Amallah kende een geweldige maand. Hij was met Marokko actief op het WK en daar kwam hij veelvuldig in actie. De middenvelder was als dienende speler een belangrijke schakel in het team van succescoach Walid Regragui. Amallah kwam in elke WK-match aan spelen toe en had zo zijn aandeel in de stuntprestaties tegen België, Spanje en Portugal.

Interesse neemt toe

De Marokkaanse spelers zijn door hun iconische prestatie – het eerste Afrikaanse land dat de halve finale behaalde van een WK – grof wild op de komende transfermarkt. In januari zal ook Selim Amallah een transfer gaan versieren. De dynamische middenvelder maakt geen deel meer uit van de A-kern van Standard. De speler werd verbannen omdat hij zijn contract, dat komende zomer afloopt, niet wenste te verlengen.

Door het WK speelde hij zich alvast in de kijker van een aantal clubs. Zo werd Amallah al gelinkt aan ploegen als Valencia, Almeria en het Burnley van Vincent Kompany. Volgens bepaalde Franse bronnen zou ook AA Gent wel een oogje hebben op de ex-speler van Moeskroen. Het is geen toeval dat de Buffalo’s zijn komst zien zitten, want Hein Vanhaezebrouck heeft het wel voor spelers zoals Amallah. Hij heeft een zeer groot loopvermogen, kan een goal maken en heeft goede voeten. Aangezien hij dus nog maar een half jaar onder contract ligt, zal de transferprijs van de speler dus niet al te hoog liggen.

Kums en Odjidja

Standard, dat nog 350.000 euro van de FIFA krijgt vanwege de deelname van Amallah aan het WK, hoopt dat hij door zijn prestaties in Qatar nog wat meer geld in het laatje brengt. Zij hopen hem uiteraard aan een buitenlandse club te verpatsen, want AA Gent is een concurrent. Amallah was in zijn periode bij Standard goed voor 31 goals en 11 assists in 97 wedstrijden. Daardoor tikt hij af op een beslissende actie (goal of assist) om de 169,90 minuten.

Vanhaezebrouck wil bij AA Gent stilaan een nieuwe weg inslaan. AA Gent heeft op het middenveld drie aflopende contracten: Vadis Odjidja, Sven Kums en Elisha Owusu. Vadis wordt 34 jaar in februari, Kums 35. Owusu schippert tussen bank en basis. Amallah is met zijn 26 jaar een opportuniteit: bijna einde contract, een stuk jonger maar toch ervaren én iemand die de Jupiler Pro League door en door kent. Naast Amallah zou AA Gent op nog een WK-ganger azen, want de Australische defensieve middenvelder Keanu Baccus (St.Mirren) wordt ook aan hen gelinkt.

Volg de Jupiler Pro League, met vrijdag 23 december om 20u30 de topper tussen AA Gent en Standard, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top