Hoort Mbappé weldra al tot de allergrootsten?

Sport |

Aanstaande zondag speelt Frankrijk zijn vierde WK-finale, de tweede op rij. De Fransen nemen een serieuze optie op drie wereldtitels en kunnen zo bereiken waar veel andere landen alleen maar van kunnen dromen. En de 23-jarige Kylian Mbappé zou bij winst al tot de allergrootsten kunnen horen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wordt Frankrijk zondag voor de derde keer in zijn geschiedenis wereldkampioen, de tweede op rij? Voor hen zijn alleen Italië (34-38) en Brazilië (58-62) erin geslaagd hun wereldtitel te verlengen. De afgelopen jaren was het mode om er in de groepsfase al uit te liggen, maar Frankrijk heeft vanaf het begin indrukwekkend gespeeld en zijn vorm gedurende het hele toernooi vastgehouden, en dat met dank aan Kylian Mbappé.

De speler van Paris Saint-Germain was een van de sleutelfiguren van dit onbespeelbare en onaantastbare Frankrijk. In 2018 toonde hij al zijn belang in het systeem van Didier Deschamps, maar dit jaar was hij nog meer een van de steunpilaren van Les Bleus. En dan te bedenken dat de speler nog maar 23 jaar oud is. Als Frankrijk Argentinië zou verslaan, zou de spits met een knal zijn intrede doen bij de allergrootsten.

De jongste?

Hij is niet de enige in de Franse selectie die de wereldbeker een tweede keer zou kunnen winnen. Hoewel de ploeg sinds 2018 zwaar herschikt is, zaten Lloris, Mandanda, Areola, Pavard, Varane, Lucas Hernandez, Griezmann, Giroud en Dembélé al in het team. Maar waar Mbappé hen in overtreft, is dat hij de jongste zal zijn. Twee wereldbekers op 23-jarige leeftijd, het zou een ongelooflijke prestatie zijn.

Ongelooflijk, maar niet ongezien. In 1962 was Pelé nog geen 22 toen hij met Brazilië zijn tweede wereldbeker won. Mbappé zou echter net achter hem staan, aangezien alle andere spelers die twee WK's hebben gewonnen veel ouder waren. Misschien kan de PSG-ster in de toekomst zelfs voor een derde gaan gezien zijn jonge leeftijd.

Nog niet de allergrootste

Hoe dan ook is het te vroeg om Mbappé al tot G.O.A.T. te kronen. Al is hij op het internationale front al op de goede weg, want het aantal spelers dat minstens twee WK's heeft gewonnen is niet groot. Als Frankrijk wint, zijn het er 22 (10 Fransen, 10 Brazilianen, 2 Italianen) inclusief Mbappé.

Op clubniveau daarentegen, is er nog werk aan de winkel voor de jonge aanvaller. Daar moet hij zijn palmares nog opbouwen. Met Parijs probeert hij al enkele seizoenen tevergeefs de UEFA Champions League te winnen. Gezien zijn leeftijd is er echter nog hoop voor hem om ooit de beker met de grote oren te bemachtigen.

Dat blijven echter voorspellingen. Als Kylian Mbappé ooit tot de grootsten in de geschiedenis van zijn sport wil worden gerekend, zal hij dat op het veld moeten laten zien. Te beginnen met de wedstrijd deze zondag tegen Argentinië, want daar staat een andere speler te springen om the greatest of all time te worden: Lionel Messi.

Volg de finale van het WK in Qatar op zondag 18 december vanaf 14u50 op Één.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top