Radic versiert contract in Nederland; Beerschot betwist 'transfervrije' overgang

Challenger Pro League | Stipe Radic heeft eindelijk een oplossing gevonden voor de penibele situatie waarin hij al enkele maanden verkeert. Maar de jonge verdediger heeft daarbij niet echt rekening gehouden met enkele 'probleempjes' uit het verleden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Nederlandse eersteklasser Fortuna Sittard kondigde dinsdag de transfer van Stipe Radic aan. De 22-jarige verdediger trainde al enkele weken mee bij de Limburgers en versierde nu een contract tot medio 2024.

Alleen is er een 'klein' probleempje; want Radic heeft mogelijk ook nog een contract van dezelfde duur bij Beerschot VA. De Kroaat was vorig jaar nog een van de ontdekkingen bij de Mannekes, maar kon zich niet verzoenen met de degradatie. Radic probeerde - net zoals enkele ploegmaats - om een degradatieclausule te activeren, maar Beerschot stelde dat de verdediger daar te laat mee was.

Dat zorgde er dan weer voor dat Radic zich niet meer liet zien op het Kiel én dat triggerde Beerschot dan weer om de verdediger niet langer uit te betalen. De discussie tussen de twee partijen bleef daarna op een lager pitje, maar wordt nu natuurlijk weer gevoed door de potentiële contractbreuk van Radic.

Het lijkt dus dat Radic, Fortuna Sittard en Beerschot alsnog rond de tafel zullen moeten zitten om een oplossing te zoeken. De kans dat dit 'de groene tafel' wordt, lijkt bijzonder groot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top