Luka Modric maakte zelfs tijdens zijn laatste WK-match indruk op de voetbalwereld

Sport | Luka Modric zal niet voor de tweede keer in een WK-finale te zien zijn. De aanvoerder van Kroatië zag zijn ploeg stranden in de halve finale tegen een buitengewoon sterk Argentinië. Toch liet de middenvelder zien dat hij nog steeds op de top van zijn kunnen is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In België werd al veel geschreven over de leeftijd van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Zijn ze niet te oud om nog zo’n prominente rol bij de Duivels te spelen? Moeten jonge spelers niet meer kansen krijgen? In Kroatië durfde niemand zo’n vragen stellen aan de 37-jarige Luka Modric. Hij zit in de herfst van zijn carrière maar blijft op topniveau voetballen. Niemand durfde ooit zijn niveau in twijfel trekken.

Als lid van de verliezende ploeg in de finale van het WK in 2018 tegen Frankrijk droomde Modric van een revanche in 2022. Toch verwachtte niemand dat Kroatië opnieuw de halve finales zou bereiken. De aanvoerder leidde zijn ploeg zonder veel problemen naar de halve finales met fenomenale prestaties. Hij bleef steeds rustig en wist met veel precisie de matchen te controleren. Bovendien werd hij gesteund door heel wat andere sterke spelers, waardoor hij kon bevestigen dat er op talent geen leeftijd staat. Jong en oud, iedereen presteerde bij Kroatië op hoog niveau. 

Een medaille als afscheid?

Het WK in Qatar zal het laatste internationale toernooi van Modric worden. In 2026 zal hij bijna 41 jaar oud zijn, dus het is onmogelijk dat de speler van Real Madrid dan nog op hetzelfde niveau zal spelen. Vooral omdat hij intussen wel begint te voelen dat hij ouder wordt. “Als jullie een recept hebben om me jong te laten blijven, bezorg het me alsjeblief”, liet hij eens vallen. 

Toch is het WK van de Kroaten nog niet voorbij. Het land speelt namelijk nog de troostfinale voor de derde plaats. Kunnen Modric en co net als in 1998 voor de bronzen medaille gaan? Speelt het ouderdomsdeken zijn laatste grote wedstrijd in de troostfinale? Met wat hij tot nu toe liet zien, mogen we ons wellicht verwachten aan een sterprestatie. 

Sterke middenvelder

Modric is een ouderwetse nummer 10, een spelverdediger die altijd een tikkeltje sneller denkt dan de tegenstander. Zijn passes, balbezit en korte spurts met de bal maakten hem een van de beste middenvelders van het toernooi. 

Hoewel we niet denken dat hij de prijs voor beste speler van het WK zal winnen zoals in 2018, bewees Modric tijdens alle wedstrijden dat hij een van de beste spelers in de voetbalgeschiedenis is. Door het feit dat hij op hoge leeftijd nog steeds iedereen naar huis kan spelen met zijn talent en fysiek vermogen, zullen velen hem nog lang herinneren.

Volg de eindfase op het WK via Sporza op Eén. Halve finales op dinsdag 13 en woensdag 14 december, telkens om 20u. Finale op zondag vanaf 16u.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top