Essevee Women wil in Gent opnieuw de smaak van het winnen te pakken krijgen

Sport | Vorige week sloeg de damesploeg van Zulte Waregem erin om OH Leuven op een 0-0-gelijkspel te houden. Met dit punt op zak wil Zulte Waregem op bezoek bij KAA Gent voor speeldag 15 van de Lotto Super League een stapje hoger kunnen zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vijftiende speeldag in de hoogste afdeling van ons vrouwenvoetbal wordt in Genk op gang getrapt. De dames van KRC Genk krijgen vrijdagavond om 20u30 White Star Woluwe over de vloer. De Brusselaars, die momenteel een 5 op 12 bijeen gespeeld hebben, zullen het beste van zichzelf moeten geven als ze iets willen rapen bij de nummer drie van de Lotto Super League. Een dag later kruisen KAA Gent en Zulte Waregem om 13u30 de degens.

OHL opnieuw op zoek naar leidersplaats

De bezoekers uit Waregem zullen geen hapklaar brokje worden voor Gent, vermits de dames van Essevee sinds 30 september niet meer verloren hebben. Vorige week hielden ze OH Leuven in bedwang met een 0-0-gelijkspel. Een knappe prestatie als je weet dat het voor OHL het eerste puntenverlies van het seizoen was. De heenmatch eerder dit seizoen werd alvast met 2-0 gewonnen door Zulte Waregem. Bij Gent zijn ze dus gebrand op revanche.

Ook op zaterdag staan er nog drie extra duels gepland. Om 15u30 begeeft Standard zich op het gras van rode lantaarn Eendracht Aalst. Charleroi van zijn kant gaat bij KV Mechelen in een kelderkraker punten proberen te rapen vanaf 16u. Als kers op de taart wordt speeldag 15 afgesloten met een topduel tussen OH Leuven en Club YLA, waar de bal vanaf 19u zal rollen. OHL kan opnieuw de leiderspositie van RSC Anderlecht overnemen, dat bye is deze speeldag. Dan moeten de Leuvense dames hun thuisduel al winnend afsluiten, vermits ze twee punten moeten goedmaken op paars-wit.

Het programma van speeldag 15 in de Lotto Super League:

Vrijdag 16 december

Zaterdag 17 december

Volg het beste van het Lotto Super League seizoen, inclusief de wedstrijd tussen KAA Gent en Zulte Waregem op zaterdag 17 december vanaf 13u25 uur, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top