Kan Eden Hazard zich weer herpakken aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in de MLS?

Sport | Wellicht neemt Real Madrid in januari afscheid van Eden Hazard. Waar hij zijn volgende contract ondertekend, dat is nog onduidelijk. Er zijn geruchten dat de voormalige Rode Duivel naar de Verenigde Staten zou kunnen trekken om er te spelen in de Major League Soccer. Zou die competitie de reddingsboei van de speler kunnen worden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel hij niet veel minuten heeft gespeeld, toch liet Eden Hazard zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. De moeilijke periode bij Real Madrid had weinig impact op het niveau van onze landgenoot. Als hij wat meer wedstrijdritme kan opdoen en vertrouwen krijgt van een coach, kan de 31-jarige speler wellicht terug een hoog niveau halen. Bij Real zien we dit echter niet gebeuren, waardoor we ons kunnen verwachten aan een transfer. Dat is een goeie zaak voor de flankspeler, die die eigenlijk al bijna drie verloren jaren beleeft in de Spaanse hoofdstad.

Naar waar zou Hazard kunnen terugkeren? De Premier League met Aston Villa en Newcastle worden genoemd, maar is dat nog een competitie waar de Eden Hazard van vandaag in past? Ook Juventus wordt genoemd bij de kanshebbers. De Italiaanse wedstrijden zijn minder fysiek en vereisen meer techniek. Ervaren spelers als Hazard passen daar dus meer. Maar dan is er ook nog de Amerikaanse MLS-competitie. Misschien is dat wel de beste competitie.

Weg van de Europese drukte 

Wie aan de MLS denkt, ziet ook meteen in dat Belgen die daar spelen, amper worden opgeroepen voor de nationale ploeg. Daar hoeven we bij Hazard geen rekening mee te houden, aangezien hij zijn nationale shirt definitief uitdeed na het WK in Qatar. Bovendien krijgt de Amerikaanse competitie veel minder media-aandacht dan de competities die hij in Europa gewend is. Hij zou er dus een veel rustiger leven kunnen leiden.

Bovendien zou Hazard daar met zijn status de grote ster van het veld zijn. Ondanks die status, zal hij nog steeds minder mediadruk krijgen dan in de Europese competities. Anderzijds zal hij er ook meer vertrouwen krijgen van zijn coach. Bij een Amerikaans team zal hij wellicht snel kapitein van een ploeg worden, waardoor hij meer wedstrijden kan spelen en meer ritme kan opdoen. Misschien ontdekt hij er ook terug het plezier van het spel? De MLS mag niet gezien worden als een competitie om de herfst van je carrière in door te brengen. Het is minder prestigieus dan de Europese competities, maar ook in Amerika wordt er op hoog niveau gevoetbald. 

In januari of aan het eind van het seizoen?

Het valt nog te bezien wanneer de voormalige sterspeler van Chelsea zal vertrekken bij Real Madrid. De nummer 7 van de Madrilenen lijkt te neigen naar de MLS, maar wil zijn seizoen in Spanje uitdoen en pas daarna vertrekken. Maar waarom zou hij wachten? Het is duidelijk dat hij bij Real niet veel meer kan doen en dat zal in de komende zes maanden niet veranderen. Bovendien volgt de Amerikaanse competitie het kalenderjaar. Wanneer hij dus in de zomer de Atlantische Oceaan zou oversteken, begint hij er te voetballen middenin het seizoen. Dan zou het veel moeilijker zijn om een rol in een ploeg op te nemen. 

De beste oplossing is een snelle transfer. Bovendien kan hij er zich ook fysiek helemaal vanaf nul voorbereiden op het seizoen. Dat zou de aanpassing gemakkelijker maken. Maar in januari is zijn transferprijs misschien te hoog voor Amerikaanse clubs. Christian Benteke, die speelt bij DC United, kan hem eventueel overtuigen om deze winter te verhuizen? 

Volg de eindfase op het WK via Sporza op Eén. Halve finales op dinsdag 13 en woensdag 14 december, telkens om 20u. Finale op zondag vanaf 16u.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top