Lionel Messi voetbalt zich op z’n Maradona’s naar nieuwe records

Sport | Lionel Messi loodste andermaal zijn land Argentinië voorbij een lastige tegenstander op het WK in Qatar. Deze keer was hij beslissend in de halve finale tegen Kroatië. Slechts één stap is Messi nu verwijderd van die felbegeerde wereldtitel met Argentinië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was voor het duel smullen geblazen. Iedereen maakte zich op voor een duel tussen Messi en Josko Gvardiol, de Kroatische verdediger die gezien wordt als dé revelatie van het WK. Het was uiteindelijk Messi die het pleit wist te winnen. De Argentijnse ster deed dat door eerst het openingsdoelpunt te scoren vanop de strafschopstip en deed er in de tweede helft nog een schepje bovenop. Na een geweldige solo, waar hij Gvardiol aan de praat hield, gaf hij het derde Argentijnse doelpunt op een dienblaadje aan Julian Alvarez. Dankzij een 3-0-zege voetbalde Argentinië zich naar een tweede WK-finale op acht jaar tijd.

Argentijns topschutter op een WK

Alsof de kwalificatie voor de finale nog niet legendarisch genoeg was, schreef de aanvoerder van het Argentijns elftal nog wat meer geschiedenis gisterenavond. Met zijn penaltygoal werd Messi de topschutter aller tijden van Argentinië op het WK. Het was zijn elfde treffer op een wereldkampioenschap en nam zo het record over van Gabriel Batistuta, die tien doelpunten maakte in twaalf WK-duels. Messi’s assist op Alvarez was overigens zijn achtste op het WK, een record dat hij nu deelt met Diego Maradona, die andere Argentijnse grootheid. 

Messi speelde tegen Kroatië zijn 25ste wedstrijd op een mondiale eindronde en evenaarde daarmee het record van de Duitser Lothar Matthäus. In totaal is hij nu bij 19 goals betrokken op het mondiale podium. Messi staat nu naast all-time WK-topscorer Miroslav Klose (16 goals, 3 assists), Ronaldo (15 goals, 4 assists), Gerd Müller (14 goals, 5 assists) en Pelé (12 goals, 7 assists).

Veel gegoochel met cijfermateriaal dus, maar Messi zal vooral komende zondag met stip aangekruist hebben in zijn agenda. Messi won in zijn carrière reeds tal van prijzen, maar een wereldtitel met Argentinië is het grote manco op zijn CV. Daar kan dit WK verandering in komen. Messi wil Argentinië naar de wereldtitel loodsen zoals zijn voorganger Maradona het deed in 1986. Messi en Argentinië zijn met andere woorden klaar voor hun afspraak met de geschiedenis.

Volg het WK in Qatar nog tot 18 december via Sporza op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top