SL16 klaagt 'apengeluiden' bij Beerschot aan; Beerschot repliceert met beelden over wangedrag SL16-spelers

Sport | Het zit er bovenarms op tussen Beerschot VA en SL16 FC. De twee teams stonden zondag tegenover elkaar in een vrij zoutloze match (1-0 winst voor Beerschot), maar toch was er heel wat vuurwerk na de match. Zo beschuldigde SL16-coach Joseph Laumann de Beerschotaanhang van het maken van 'apengeluiden', maar dat sprak dan weer het onrechtvaardigheidsgevoel van het bestuur van Beerschot aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club stuurde daags na de feiten dan ook een statement de wereld in nadat bekend raakte dat SL16 FC officieel een klacht had neergelegd in het scheidsrechterrapport.

"De club onderzocht op alle manieren die voorhanden waren of er racistische spreekkoren werden gericht naar spelers van de tegenstander. Op het moment van deze communicatie, vond het geen enkele indicatie dat die geluiden effectief werden gemaakt", klinkt het. "Ook de vier scheidsrechters en de match delegate hebben geen racistische gezangen vastgesteld. Interne navraag bij de stewards en het veiligheidspersoneel alsook het opnieuw bekijken van de televisie-uitzending, brachten dezelfde bevinding naar voren. De club betreurt het dan ook dat al onze fans door deze ongefundeerde beschuldiging door het slijk werden gehaald."

Daarop besloot de competitieleider wel om beelden aan het bondsparket te bezorgen waaruit blijkt dat de spelers van SL16 FC zich niet zo fraai gedroegen tegenover de mensen van Beerschot. "Wat heel erg duidelijk te zien was op de beelden en ook bleek uit het rapport van de match delegate is het onsportieve en ronduit agressieve gedrag van de bezoekende spelers en staf naar onze stewards, spelers en stafleden toe. Een aantal van onze stewards kreeg zelfs te maken met fysieke agressie van de bezoekers. Zo’n gedrag is voor Beerschot onaanvaardbaar. Beerschot zal deze beelden dan ook aan het bondsparket bezorgen. De bescherming van onze stewards en ons veiligheidspersoneel is voor onze club daarin prioritair," besluit de club.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top