Selim Amallah: ongewild bij Standard, onmisbaar bij Marokko

Sport | Selim Amallah is al enkele maanden uit het eerste team van Standard verdwenen, toch beleeft de Marokkaanse middenvelder een sprookje op het WK in Qatar. Hij en zijn landgenoten schrijven geschiedenis nu ze zich voorbereiden op de halve finale tegen Frankrijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Selim Amallah heeft een vreemd seizoen achter de rug. Hoewel hij het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen goed begon met Standard en in negen wedstrijden meermaals beslissend wist te zijn, verdween de aanvallende middenvelder begin oktober volledig van het toneel. Zijn laatste minuten bij Standard vonden op 30 september plaats in een thuisnederlaag tegen Seraing.

De reden? Mislukte onderhandelingen in verband met zijn contractverlenging. Dat viel niet in goede aarde bij de Luikse directie die de speler verwijt dat hij bepaalde afspraken niet is nagekomen. Amallah’s avontuur bij de rouches lijkt dus ten einde. Hij moest tot het WK wachten om nog eens de sensatie van een officiële wedstrijd te beleven.

Vertrouwen van Regragui

De aanvallende middenvelder bleef rustig en trainde intensief mee met de Luikse U23. Hij kreeg van bondscoach Walid Regragui ook de verzekering dat zijn clubsituatie hem niet zou beletten om in zijn WK-selectie te worden opgenomen. "Hij geeft me veel vertrouwen en rekent veel op me", vertelde Amallah kort na de start van het WK aan DH Les Sports+. Dat vertrouwen heeft de Standard-man royaal teruggegeven op het veld.

De man uit Hautrage kreeg aan het begin van het toernooi een startplaats in het hart van het Marokkaanse spel. Hij stelde twijfelaars meteen gerust en liet tegen Kroatië zien dat hij in goede vorm verkeert. Samen met Sofyan Amrabat en Azzedine Ounahi bevestigde de Standard-middenvelder deze goede eerste prestatie in de volgende wedstrijden. Amallah bleek van onschatbare waarde om de bal op te brengen en het Marokkaanse spel dynamischer te maken, ondanks de kniepijn die hij sinds het begin van het toernooi heeft.

Een sprookje

Al weerhoudt die kniepijn hem er niet van om te schitteren. Amallah bijt zich vast in het besef dat ze in Qatar een echt sprookje beleven. Na opnieuw een geweldige prestatie tegen Portugal bereikten ze als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van het WK. Amallah werd zo ook de eerste Standard-speler die dit stadium van het toernooi bereikte sinds 1986. Al wordt de volgende wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Frankrijk geen gemakkelijke klus.

"Ik denk niet dat we beseffen wat ons overkomt," zei Amallah na de overwinning op Portugal. "We zitten in onze bubbel, gefocust op de volgende wedstrijd. We willen zo ver mogelijk geraken en ik geloof dat we dat ook kunnen." Een gemotiveerde Amallah dus, wie weet zijn de Atlasleeuwen nog niet klaar met geschiedenis te schrijven.

Volg het WK in Qatar van 20 november tot 18 december via Sporza (Eén en Canvas).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top