Ijzersterke Lloris dient Engelse pers van antwoord op het veld

Voetbal |

Hugo Lloris, die voor de wedstrijd tegen Engeland door de Britse pers nog werd uitgemaakt als de zwakste schakel van Frankrijk, reageerde zaterdag uitstekend tegen de Three Lions. Met zijn optreden verdiende hij ook een recordaantal caps voor de Franse nationale ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De langverwachte kwartfinale maakte alle beloften waar. Het was een wedstrijd vol wendingen die alle kanten kon opgaan. Toch was het Frankrijk dat kon doorstoten naar de volgende ronde. De Fransen deden het “met hart en lef”, om het met de woorden van bondscoach Didier Deschamps te zeggen. Olivier Giroud kon vijftien minuten voor tijd weer zijn goaltje meepikken en de Fransen geruststellen. Hij is nu met 53 goals alleen topscorer aller tijden bij Les Bleus.

Maar het moet gezegd dat het voor de mannen van Didier Deschamps af en toe op het nippertje was. De sterke Engelse ploeg had vaak de overhand in de wedstrijd, maar de Fransen konden rekenen op hun solide collectief en enkele uitstekende individuele prestaties, zoals die van Hugo Lloris. De doelman van Tottenham moest vooraf met heel wat kritiek afrekenen, maar antwoordde uitstekend op het veld en zorgde zo mee voor een plaats in de halve finale.

De Fransman met de meeste caps

Lloris kwam voor het eerst in actie op een vrije trap van Luke Shaw, gevolgd door een snelle redding voor de voeten van Harry Kane. De 35-jarige doelman uit Nice was op de afspraak en liet zich ook in de acties die volgden niet ringeloren. Lloris won het duel met Harry Kane, zijn ploeggenoot bij Tottenham. De twee kennen elkaar maar al te goed van op training, en het is misschien ook daardoor dat Kane terugdeinsde toen hij zijn tweede penalty van de avond trapte - en miste.

"We hebben veel moeten ondergaan, maar we waren sterk in de storm", zei Lloris na de wedstrijd. De Franse kapitein, die met Les Bleus aan zijn zevende grote toernooi deelneemt, vestigde een nieuw record door Lilian Thuram op de ranglijst van Franse internationals te overtreffen met zijn 143ste cap. "Het was een vrij speciale avond, de 143ste, tegen de Engelsen, een land waar ik 10 jaar heb gespeeld... De beste manier om het te vieren was door te winnen", aldus de keeper. De Fransen moet het nu opnemen tegen de verrassing van het toernooi, Marokko. Frankrijk zal ongetwijfeld weer kunnen rekenen op de uitstekende vorm van hun recordhouder Lloris.

Volg het WK in Qatar van 20 november tot 18 december via Sporza (Eén en Canvas).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Marokko schrijft WK-geschiedenis
De dag dat Maradona de Belgische WK-droom aan diggelen sloeg
Hoe underdog Noord-Korea stuntte op het WK van 1966, en zelfs Portugal deed vrezen voor de uitschakeling

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top