De gestage groei van Lierse: elk seizoen (een pak) meer punten en meer goals

Challenger Pro League | Lierse won zaterdagavond met 2-1 van Dender EH en blijft zo mooi meedraaien aan de (sub)top van het klassement. De Pallieters lijken zo alweer de beoogde stap voorwaarts gezet te hebben in een leerrijk proces van vallen, maar veel meer van opstaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen de Kempense club drie seizoenen geleden plots in 1B werd gedropt (wegens een gebrek met clubs met een proflicentie), was een lange calvarietocht hun deel. Lierse was rijp voor de degradatie, maar uiteindelijk moest er geen team degraderen. De club kreeg zo een kans om zich wat beter te organiseren en het nam die kans met beide handen.

De clubfilosofie (zoveel mogelijk Belgen en werken met een beperkt budget) bleef behouden en onder leiding van Tom Van Imschoot werd er bijzonder hard gewerkt richting het nieuwe seizoen. Met succes, want Lierse bleef het ganse 2021-2022 seizoen uit de degradatiezorgen en parkeerde uiteindelijk in de middenmoot van 1B.

Opnieuw werd de selectie in het tussenseizoen bijgeschaafd en verder gepolijst en dat lijkt nu te resulteren in alweer een hogere notering. Al moet er dus nog wel strijd gevoerd worden om die top zes effectief te halen.

De gestage groei is pas echt duidelijk als de cijfers van de drie seizoenen onder elkaar worden gezet.

Punten (en doelpunten) na 17 speeldagen:

20-21: 13 punten (21 doelpunten)
21-22: 19 punten (29 doelpunten)
22-23: 29 punten (35 doelpunten)

Tegenover 2020-2021 telt Lierse - na evenveel speeldagen - dus 16 punten meer terwijl het ook 14x meer scoorde. Maar er zijn ook nog werkpuntjes. Zo kreeg Lierse dit seizoen al bijna evenveel goals tegen dan in het zwakke eerste 1B-seizoen (37 toen, 36 nu). Ook vorig seizoen stond de tegendoelpuntenteller na 17 speeldagen al boven de 30 (31).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top