Kerstvoetbal in de Jupiler Pro League gratis te bekijken op Pickx

Jupiler Pro League | Het WK ligt nog maar net achter de rug, maar de Jupiler Pro League begint er al opnieuw aan. Vanaf 23 december opent de Belgische competitie weer zijn deuren. Er staan een aantal leuke duels op het programma en als eindejaarsgeschenk, voor alle TV-klanten van Proximus, zijn alle wedstrijden van speeldag 18 helemaal gratis te volgen op de zenders van Eleven Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het WK eindigde afgelopen zondag, maar de Belgische voetballiefhebber kan meteen de blik richten naar de vaderlandse competitie. Op vrijdag opent het tweede deel van het seizoen met om 18u30 het treffen tussen Seraing en KAS Eupen. De troepen van Jean-Sébastien Legros willen Operatie Redding tot een goede einde brengen tegen het team waar sinds enkele weken Edward Still de nieuwe trainer is.

Om 20u30 vinden er twee wedstrijden plaats. Kerstvoetbal zorgt voor een ongebruikelijke vrijdag, maar met KAA Gent - Standard is het uitkijken naar een topper. Beide ploegen vechten voor een plaats in de top vier. De Buffalo’s waren goed bezig voor de WK-break, terwijl Standard afsloot met een 0 op 6. De druk ligt bij de Rouches, want zij kunnen zich geen nieuwe nederlaag veroorloven. Op hetzelfde moment maakt Cercle Brugge de trip naar KV Mechelen.

Kerstvakantie

Zaterdag en zondag zijn er geen wedstrijden vanwege kerstavond en de eerste kerstdag. De Belgische clubs hervatten op maandag de debatten en er staan vier wedstrijden op het feestmenu. Club Brugge ontvangt om 13u30 Oud-Heverlee Leuven. De Bruggelingen zagen heel wat spelers naar het WK afzakken en mogelijk kan OHL toch profiteren van die verstoorde voorbereiding op het tweede deel. Club moet bovendien winnen, anders dreigt KRC Genk nog verder uit te lopen.

De volgende topploeg die aan de bak komt, is Union SG. Om 16u spelen zij gastheer voor KV Oostende. De kustploeg hoopt onder Dominik Thalhammer snel weg te geraken van de belabberde 14de plaats. Steken Karel Geraerts er een stokje voor? De derde wedstrijd van de dag is die tussen KV Kortrijk en KRC Genk (18u15). De Limburgers willen hun bijzonder straffe reeks, een 30 op 30, voorzetten. Tegen KV Kortrijk, dat voor het behoud knokt, moet dat zeker haalbaar zijn.

Mazzu versus Anderlecht

Op maandag 26 december 20u45 nemen Sporting Charleroi en Anderlecht het tegen elkaar op. Dat is een bijzonder geladen duel, want Felice Mazzu is sinds kort weer aan de slag bij de Carolo’s. Mazzu werd dit seizoen na een dramatische start ontslagen bij de Brusselaars. De twee clubs moeten winnen om nog uitzicht te houden op de top acht. Bij RSCA wil Brian Riemer, de nieuwe coach, meteen goed beginnen.

Dinsdag om 20u zijn er dan de laatste twee matchen van de 18de speeldag. KVC Westerlo ontvangt Royal Antwerp FC, STVV hoopt in eigen huis Zulte Waregem te verslaan. Voor Antwerp staat er veel op het spel, want na een 2 op 12 heeft trainer Mark van Bommel toch stilaan nood aan een zege. Dat belooft niet makkelijk te worden tegen Westerlo, dat dit seizoen al verschillende topteams wist te verslaan.

Het programma van speeldag 18 (beschikbaar voor elke Proximus Pickx-klant) via Eleven:

Vrijdag 23 december

Maandag 26 December

Dinsdag 27 december

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top