Achtste finales Croky Cup: Anderlecht moet seizoen redden tegen Genk

Voetbal |

Amper twee dagen nadat in Qatar de finale van het WK gespeeld werd, mogen de Belgische profvoetballers alweer aan de bak. Op dinsdag en woensdag worden immers de achtste finales in de Beker van België afgewerkt. Met op het programma onder meer een clash tussen Anderlecht en Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je voetbalhonger nog niet gestild na het WK? Dan biedt de Croky Cup soelaas! Vooraleer de competitie weer op gang trekt met volgend weekend de 18de speeldag in de Jupiler Pro League, mogen de heren profvoetballers warm draaien in de Belgische beker. De achtste finales hebben alvast enkele mooie affiches in de aanbieding.

Antwerp-Standard, een echte kraker

Op dinsdag worden vijf duels afgewerkt. De titelverdediger, KAA Gent, ontvangt in eigen huis Cercle Brugge. De aftrap in de Ghelamco Arena wordt gegeven om 20u. Op hetzelfde tijdstip maken een aantal trainers hun eerste stapjes bij een nieuwe club. Zo mag Dominik Thalhammer met KV Oostende naar het Dudenpark voor een duel met Union St-Gilloise. Jean-Sébastien Legros trekt met Seraing naar KV Mechelen en Bernd Storck gaat met KV Kortrijk op zoek naar een stunt op het veld van OH Leuven.

Maar dé kraker van deze eerste bekerdag is ongetwijfeld de wedstrijd Antwerp - Standard. Die topper begint iets later, om 20u45, en met twee vurige clubs tegenover elkaar mag heel wat spektakel verwacht worden. In de competitie eindigde hun onderlinge duel midden oktober op een imponerende manier in het voordeel van de Luikenaars (3-0). Een blamage die de Sinjoren ongetwijfeld willen rechtzetten.

Brugge, Genk en Anderlecht de wei in

Landskampioen Club Brugge speelt op woensdag tegen STVV voor een plek in de kwartfinales. Aftrap om 20u. Op hetzelfde moment probeert SK Deinze, de enige overgebleven club uit de Challenger Pro League, zijn fantastische bekeravontuur verder te zetten tegen Zulte Waregem, rode lantaarn in de JPL. Daar liggen dus misschien mogelijkheden voor een stunt.

KRC Genk, de fiere leider in de Jupiler Pro League, moet dan weer vol aan de bak tegen Anderlecht. De topaffiche van deze tweede bekerdag in de achtste finales. De Limburgers walsen over alles en iedereen in de competitie, kunnen ze dat ook in de beker? Dan moeten ze wel voorbij een in de eer gekrenkte Brusselse club die met de nieuwe trainer Brian Riemer ook een nieuw elan hoopt te vinden na een alweer teleurstellend seizoensbegin. Voor Anderlecht geldt de Croky Cup eigenlijk nog als enige optie om het seizoen te redden. Om 20u45 beginnen de twee topclubs eraan in de Cegeka Arena.

De kalender van de achtste finales in de Beker van België:

Dinsdag 20 december

Woensdag 21 december

Bekijk Royal Antwerp FC - Standard Luik live op dinsdag 20 december vanaf 20u30 op Sporza en KRC Genk - RSC Anderlecht op woensdag 21 december vanaf 20u20 op VTM 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top