Lierse haalt oud-voetballer Koen Schockaert naar het Lisp

Sport | Lierse heeft een opvallende 'transfer' gedaan. De Pallieters hebben Koen Schockaert naar het Lisp gehaald. De voormalige spits van onder meer Lokeren, STVV, Germinal Beerschot en Club Brugge wordt sportief verantwoordelijke op het Lisp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Schockaert vervulde die rol de voorbije acht seizoenen bij Capellen FC, maar nu gaat hij zich dus bezighouden met het mee uittekenen van de sportieve toekomst van Lierse. De nu 44-jarige ex-voetballer gaat deel uitmaken van een sportief comité. Maar de club zal pas later communiceren over de werking van dat nieuwe cluborgaan.

"Schockaert is een voormalig profvoetballer (Club Brugge, Lokeren, Germinal Beerschot) die afkomstig is van Dendermonde"; klinkt het nog op de officiële website van de club. "Gedurende 8 seizoenen was hij sportief verantwoordelijke bij Capellen FC. Bij de Antwerpse club werd hij geroemd om steevast een slagkrachtig elftal op de been te brengen dat meedraaide aan de top van het klassement. Talent van eigen bodem een kans geven stond daarbij steeds centraal."

Eerder deze week had Roel Rymen te kennen gegeven dat hij na 13 jaar opstapt als teammanager, allicht moet de cel rond Schockaert dat vertrek opvangen én de sportieve doelen verder uitbouwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top