Kylian Mbappé, nachtmerrie van Engeland

Sport |

De wedstrijd vindt pas zaterdag plaats, maar de vorm van Kylian Mbappé doet de fans van Engeland nu al huiveren. Vooral het gebrek aan talent in de verdediging om de PSG-speler te counteren zorgt voor de nodige angst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl Engeland een aantal spelers van wereldklasse op het middenveld en in de aanval heeft, is dat achterin minder het geval. De Three Lions kunnen kwetsbaar zijn met een achterlinie die tempo mist. Maar zaterdag staat Engeland tegenover Frankrijk in de kwartfinale van het WK en laat tempo nu net datgene zijn waar de Franse superster Kylian Mbappé zo in uitblinkt.

Voor velen zal de sleutel tot winst in het afstoppen van Mbappé liggen, een taak die waarschijnlijk op de schouders van de arme Kyle Walker zal vallen. Staat de Manchester City-speler op het punt een nachtmerrie te beleven tegen de Fransman? De meningen verschillen.

‘De match van zijn leven’

Zeggen dat Mbappé dit WK in ongelooflijke vorm is, is een understatement. De PSG-telg, die al vijf doelpunten maakte in vier wedstrijden, breekt al sinds het begin van het toernooi met de vingers in de neus door menig defensie. Kyle Walker zal daarom op een bijzonder hoog niveau moeten presteren, zoals Stuart Pearce bevestigde aan talkSPORT.

“Hij zal de wedstrijd van zijn leven moeten spelen, daar is geen twijfel over mogelijk.” zei de voormalige Engelse international. Maar hij benadrukt ook dat het niet alleen aan Walker is om Mbappé te stoppen, het wordt een collectieve taak. “We moeten de toevoer naar hem stoppen” zegt Pearce, want zonder de bal wordt het moeilijk voor de Fransman om gevaarlijk te zijn. "En als hij de bal heeft, moeten we met twee man verdedigen.”

Kracht en snelheid

De grote snelheid van Walker zal de Engelsen geruststellen, maar ook zijn imposante bouw zal van pas komen. Voor Theo Walcott zou deze parameter interessant kunnen zijn. "Ik heb het gevoel dat Mbappé zou worstelen met zijn fysiek", zei hij in een recent interview. Zo oordeelt ook Gary Neville: "We hebben de ideale rechtsback om Mbappé aan te pakken, als iemand dat kan. Hij heeft de fysiek, de snelheid en de ervaring."

Al wordt het opletten dat de Engelsen hun pijlen niet alleen op Mbappé richten, want met Olivier Giroud, Antoine Griezmann en Adrien Rabiot hebben les Bleus nog heel wat doelgevaar achter de hand. Al blijft het duidelijk dat als ze erin slagen Mbappé te blokkeren, een groot deel van het gevaar wegvalt. 

Volg de kwartfinale tussen Frankrijk en Engeland op het WK voetbal 2022 deze zaterdag vanaf 19u40 op één.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Cho Gue-sung, doelpuntenmachine en sekssymbool
Harry Kane, de meest copmlete spits van het WK?
Kylian Mbappé, binnenkort topscorer in de geschiedenis van het Franse team... en het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top