CPL-dribbelkoning Mika Godts op ramkoers met KRC Genk

Sport | Er lijkt een einde te komen aan de samenwerking tussen KRC Genk en de twee jonge talenten Mika Godts en Andras Németh. Het duo wil niet ingaan op een Genks voorstel over een nieuw contract en wordt zo teruggezet naar de B-kern.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuws is opmerkelijk, want vooral Mika Godts is aan een sterk seizoen bezig bij Jong Genk. De flankaanvaller scoorde al 5x in de Challenger Pro League en is daarmee de beste schutter van zijn ploeg.

Daarnaast is het 17-jarige toptalent ook nog eens met voorsprong de beste dribbelaar van de reeks. Godts slaagde er in zestien wedstrijden maar liefst 44x in om een opponent te dribbelen en doet daarmee ruimschoots beter dan de rest van de dribbelkonten. De linksbuiten stond dan ook niet toevallig al 4x in het 'Pickx Elftal van de week'.

Succesvolle dribbels

44: Mika Godts (Jong Genk)
32: Lucas Ribeiro Costa (SK Beveren)
22: Nassim Chadli (Lommel SK)
21: Youssef Challouk (RWDM)
19: Serge Tabekou (Lierse)

Nemeth maakte dan weer voornamelijk minuten bij de A-ploeg. De 20-jarige Hongaar speelde al 13x mee in de JPL, maar stond ook 3x tussen de lijnen in de CPL. Zowel Nemeth als Godts maakten deel uit van de A-kern, maar moeten vanaf nu dus meetrainen met de B-ploeg.

"Voor de talentvolle jongeren Mika Godts en András Németh, heden beiden deel van de A-kern, heeft de club de afgelopen periode inspanningen geleverd om de verdere toekomsttrajecten vorm te geven en nieuwe overeenkomsten uit te werken", klinkt het op de officiële website van de club. "In de onderhandelingen hierover werden er verwachtingen en eisen gesteld die niet verzoenbaar zijn met de maatstaven van onze club en het onmogelijk maken om in een gedegen beleid verdere stappen te ondernemen. Er werd geen akkoord gevonden tussen club en deze spelers(entourage). Gezien we verkiezen om te werken met een spelerskern die met volle focus en voor 100% kiest voor het traject met KRC Genk, is er besloten om Mika Godts en András Németh vanaf woensdag terug te laten aansluiten bij de kern van Jong Genk. De club betreurt deze situatie en blijft met de nodige goodwill in verdere dialoog met de betrokken spelers. We verleggen echter de focus naar het verdere sportieve traject met de huidige A-kern."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top