Stats CPL (na speeldag 16): Lierse boven bij de goals en de assists

Sport | Op de zestiende speeldag van de Challenger Pro League werden er 21 doelpunten gemaakt. Toch slaagden er ook drie teams in om de nul te houden. Het opvallendste cijfer is evenwel dat vijf van de zes duels op een overwinning van de uitploeg uitdraaiden. Enkel RSCA Futures kon de punten thuis houden. In veel wedstrijden waren de koplopers in de individuele rankings (goals, assists) alweer bepalend, waardoor er wel wat verandert in die klassementen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo scoorde Leonardo Rocha een hattrick voor Lierse. De Portugees gaat zo Lucas Stassin en Thierno Barry (die beiden ook een goaltje meepikten) weer voorbij in de topschutterslijst. In de achtergrond konden ook Thibo Baeten en Thibaut Van Acker een extra streepje achter hun naam zetten, maar zij blijven wel op een kleine afstand van het toptrio.

12. Rocha (Lierse)
11. Stassin (RSCA Futures), Barry (Beveren)
9. Van Acker (Lierse), Baeten (Beerschot)
7. Anne (Virton)
6. Biron (RWDM), Belghali (Lommel)

En ook bij de assists heeft een Liersespeler (opnieuw) de macht gegrepen. Guillaume De Schryver leverde tegen SL16 FC zijn zesde assist van het seizoen af en komt daarmee alleen op kop. Bij de achtervolgers kregen Byran Smeets en Arne Engels het gezelschap van Alonso Martinez en Lucas Ribeiro Costa.

6. De Schryver (Lierse)
5. Smeets (RWDM), Engels (Club NXT), Martinez (Lommel), Ribeiro Costa (Beveren)
4. Rocha (Lierse), Verlinden (Beerschot), Brrou (SL16 FC), Mbokani (Beveren)

Théo Defourny en Beau Reus slaagden er dit weekend niet in om de nul te houden. Maar ook bij de dichtste achtervolgers kon er niemand een extra clean sheet houden, waardoor er helemaal niets verandert in de hoogste regionen van het keepersklassement.

5. Reus (Beveren), Defourny (RWDM)
3. Gies (Dender), Verbruggen (RSCA Futures), Miras (Deinze), Lathouwers (Beerschot)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top