Spitsen Beveren en Beerschot maken (alweer) het verschil; maar meest beslissende trio speelt in Lier

Sport | Beerschot en Beveren maakten zondag dankbaar gebruik van het nieuwe puntenverlies van titelconcurrent RWDM. De Antwerpenaren wonnen met 2-3 van Dender terwijl de Oost-Vlamingen met droge 1-4 cijfers gingen winnen bij Deinze. Bij Beerschot maakte 'TNT' alweer het verschil terwijl er het gouden trio van Beveren Deinzecoach Marc Grosjean een eerste nederlaag toediende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thibo (Baeten), Nökkvi (Thorisson) en Thibaud (Verlinden) gaan bij Beerschot tegenwoordig door het leven als 'TNT'. Een explosief trio dat de laatste weken steevast heel wat defensief opblaast. Ook tegen Dender waren de Beerschotspitsen present. Zowel Baeten als Thorisson en Verlinden pikten hun doelpuntje mee in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Dender waardoor ze nu zestien speeldagen samen al goed zijn voor 17 doelpunten en acht assists.

Maar later op de dag was er nog een ander trio dat ook (alweer) brokken maakte. Bij Beveren waren Thierno Barry (goal), Dieumerci Mbokani (twee goals en een assist) en Lucas Ribeiro Costa (twee assists) alweer enorm belangrijk in de 1-4 overwinning van de Wase Leeuwen. Het Beverse trio zit zo samen al aan 21 goals en tien assists!

Cijfers waar ze bij de derde titelkandidaat - RWDM - alleen maar van kunnen dromen. Hun drie meest beslissende spelers (Mickaël Biron, Youssef Challouk en Bryan Smeets) waren opgeteld 'maar' goed voor negen goals en zeven assists. Aanzienlijk minder dan bij de twee andere topteams.

Lierse slagkracht

Maar het meest beslissende trio voetbalt nog wel steeds in Lier. Leonardo Rocha, Thibaut Van Acker en Serge Tabekou waren dit seizoen al goed voor 25 goals en negen assists. Daar zit assistenkoning Guillaume De Schryver (0 goals, 6 assists) zelfs nog niet in de top drie van meest bepalende spelers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top