Talisman! Als (rechtsachter) Belghali scoort, dan wint Lommel

Challenger Pro League | Lommel SK boekte zaterdag een belangrijke overwinning op het veld van rode lantaarn RE Virton. De Limburgers wonnen met het kleinste verschil na (alweer) een goal van rechtsachter Rafik Belghali. Het Lommelse jeugdproduct zit zo al aan zes doelpunten dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Algerijnse Belg liet vorig seizoen al heel wat fraaie dingen zien op de Lommelse flank, maar zette dit seizoen duidelijk nog een extra stap vooruit. De nog altijd maar 20-jarige Belghali toont zich week na week het prototype van een moderne flankverdediger en koppelt inzet, loopvermogen en een goede traptechniek nu ook aan doelgerichtheid. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de belangstelling in het jonge talent met de week groeit.

Maar voorlopig kan Lommel nog wekelijks genieten van het toptalent (van eigen bodem). Meer zelfs; Belghali is stilaan uitgegroeid tot de talisman van de Noord-Limburgers. De verdediger scoorde nu al in zes wedstrijden en in die matchen pakte Lommel prompt 18 op 18.

Zes van de acht overwinningen die Lommel dit seizoen al boekte, kwamen er dus mede dankzij een goal van Belghali. Enkel op Beerschot (0-2 zege) had de verdediger geen voet in de Lommelse goals en bij de achtste seizoenszege (op Jong Genk) speelde Belghali niet mee.

Vlotst scorende verdediger

Met zijn zes doelpunten staat Rafik Belghali trouwens ook al mee op kop in de ranking van vlotst scorende verdedigers in 1B. In de voorbije seizoenen konden enkel Maxim De Cuyper (KVC Westerlo 2021-2022), Jonathan Hendrickx (Lommel SK 2019-2020) en Frédéric Duplus (OHL 2018-2019) zes goals scoren als verdediger. Zij deden dat wel over een volledig seizoen (toen 28 wedstrijden) terwijl Belghali zijn (voorlopige) aantal dus haalde op zestien speeldagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top