Wie zijn de toekomstige smaakmakers van de Rode Duivels?

Sport | De Rode Duivels zullen de komende maanden een gedaanteverwisseling ondergaan. Een aantal ervaren spelers lijkt stilaan af te haken, waardoor de jongeren zich kunnen en moeten gaan tonen. Welke spelers maken deel uit van de toekomst van de nationale ploeg?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische voetbalbond is zijn zoektocht naar een nieuwe bondscoach gestart, maar er zal de komende maanden en jaren ook een nieuw team moeten worden gesmeed. De 30-jarige Thibaut Courtois heeft er na 100 wedstrijden bij de Rode Duivels nog niet genoeg van. Hij wil nog zeker vier jaar doorgaan.

Zekerheden

Spelers als Kevin De Bruyne (31) en Romelu Lukaku (29) hebben de klasse en leeftijd om Courtois te volgen. Voor Eden Hazard (31) ligt het wat anders. Hij zou nog nadenken over zijn toekomst na enkele moeilijke jaren bij België en Real Madrid. Spelers als Axel Witsel (33), Toby Alderweireld (33), Jan Vertonghen (35) en Dries Mertens (35) lijken stilaan klaar om de fakkel door te geven. Zij kappen niet definitief met de nationale ploeg, maar verjonging is nodig.

Thomas Meunier (31), Yannick Carrasco (29), Thorgan Hazard (29), Timothy Castagne (26), Leander Dendoncker (27) en Youri Tielemans (25) moeten de ervaren kern gaan vormen de komende jaren.

De jeugd komt eraan

De jonge talenten zullen de komende periode meer kansen gaan krijgen. We denken daarbij meteen aan Jérémy Doku. Als hij topfit is, is hij een speler die de absolute wereldtop mag ambiëren. Op het EK en dit WK was hij een lichtpunt, maar fysieke kwalen zorgden steevast voor een terugslag. Liggen die eindelijk achter hem? Amadou Onana toonde ook dat hij een sterkhouder is voor de toekomst. De 21-jarige middenvelder heeft alles om dé leider te worden van de jonge garde.

Met Zeno Debast (19 jaar), Arthur Theate (22 jaar) en Wout Faes (24 jaar) kan er ook achteraan een verjongingskuur worden doorgevoerd. Zij moeten op het EK 2024 de defensie van de Rode Duivels gaan leiden. Maar zij zijn niet de enigen. Spelers als Charles De Ketelaere (21), Roméo Lavia (18), Aster Vranckx (20), Nicolas Raskin (21) en zelfs Largie Ramazani (21) krijgen de kans om zich meer te profileren. De Gouden Generatie neemt stelselmatig afscheid, maar er komt nog een veelbelovende groep jonge talenten aan.

Meer lezen over het WK?

Volg het WK in Qatar van 20 november tot 18 december via Sporza (Eén, Canvas en Ketnet).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top