Laatste WK voor Vertonghen en Mertens, wat met Lukaku en De Bruyne?

Rode Duivels | De Rode Duivels liggen uit het WK en dat is toch een fikse tegenvaller. Voor een aantal internationals was het sowieso het laatste WK, voor anderen zou het nu al definitief gedaan kunnen zijn. Wie zal de komende weken en maanden er de brui aan geven als international?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thibaut Courtois gaf al aan dat hij nog zal doorgaan als international. Achter hem staat er met de 34-jarige Simon Mignolet nog een zeer ervaren doelman. Als ‘Big Si’ zich in de toekomst gaat richten op Club Brugge, staan er met Maarten Vandevoordt en Arnaud Bodart twee jonge doelmannen te popelen om de concurrentie aan te gaan met Matz Sels en Koen Casteels.

In de defensie heeft de 35-jarige Jan Vertonghen al meegedeeld dat hij er nog niet de brui aan geeft. Maar de Belgische recordinternational lijkt niet bepaald een speler te zijn waar men op het EK 2024 - het WK 2026 lukt zeker niet meer -  nog op moet rekenen. Hij zal dan 37 jaar zijn en met Arthur Theate is er een jonge verdediger, die bovendien in de Ligue 1 speelt, die heel erg hard op de deur klopt.

Alderweireld en Witsel

Zijn goede vriend en collega Toby Alderweireld gaf aan dat hij goed gaat nadenken. De verdediger van Antwerp speelde op zijn 33ste een sterk WK en hij zou de defensie met zijn ervaring nog wel wat kunnen bijbrengen. Het EK kan nog, het volgende WK niet. Met Wout Faes en Zeno Debast krijgt hij wel de nodige concurrentie. Thomas Meunier kende een zwak WK, maar op zijn 31ste is zijn verhaal (nog) niet afgelopen.

Op het middenveld kreeg Axel Witsel bakken kritiek over zich heen. Op zijn 33ste is hij niet meer de speler die grote afstanden kan overbruggen, maar als hij het komende 1,5 jaar nog altijd op een goed niveau speelt in clubverband, is hij zeker nog een kanshebber. Witsel wil het EK nog spelen. Hij gaf al aan dat het zijn laatste WK was. Met Amadou Onana, Roméo Lavia, Orel Mangala, Nicolas Raskin, Sambi Lokonga en anderen gaat hij wel een pittige concurrentiestrijd moeten aangaan.

Dé hamvraag is of Kevin De Bruyne nog interesse heeft om verder te gaan als Rode Duivel. KDB is nog maar 31 jaar, maar met Manchester City kent hij een heel druk programma. De Bruyne zou samen met Thibaut Courtois en Romelu Lukaku de ideale gids zijn om de jonge bende te begeleiden. Hij sprak zich nog niet uit over zijn toekomst. Hans Vanaken is ook een speler waar twijfels over zijn. Hij speelt een bijrol op zijn 30ste en de jonge talenten op het middenveld kloppen op de deur. Gaat Vanaken tevreden zijn met een rol in de schaduw?

Stopt Hazard nu al?

Eden Hazard zou volgens RTBF stoppen als Rode Duivel, al is er nog geen witte rook. De 31-jarige aanvallende middenvelder gaat zich willen richten op zijn clubcarrière. Hazard wil terug plezier in het voetbal vinden. Dus gaat hij eerst voluit voor een nieuwe club en is hij nadien – als hij weer een goed niveau haalt – weer een optie voor België?

Tegen Kroatië bleek nog maar eens dat deze Rode Duivels héél erg afhangen van Romelu Lukaku. ‘Big Rom’ is onmisbaar. Lukaku is 29 jaar en kan nog zeker mee tot het WK 2026, maar heeft hij er nog trek in? Hij liet ooit eens vallen dat hij zou stoppen na het EK 2020… De pandemie veranderde die plannen, maar wil Lukaku zich als dé leider van deze ploeg opwerpen de komende jaren? Heel België hoopt op een verlossend antwoord.

Voor Dries Mertens lijkt het einde verhaal te zijn. De speler van Galatasaray stelt zich nog steeds beschikbaar voor de Rode Duivels, maar er komt heel veel jong geweld om de hoek kijken. Jérémy Doku, Charles De Ketelaere, Julien Duranville en anderen zijn de toekomst. Bovendien zijn er ook nog Leandro Trossard en Dodi Lukebakio. Tenzij Mertens schittert in Turkije, lijkt het verhaal bij de Belgen over en out te zijn voor de ex-topspeler van Napoli.

Meer lezen over het WK?

Volg het WK in Qatar van 20 november tot 18 december via Sporza (Eén, Canvas en Ketnet).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top