Dit zijn de vermoedelijke elf Rode Duivels die zullen starten tegen Kroatië

Sport | Alles of niets tegen Kroatië, de match van de laatste kans voor de Rode Duivels. Tijd om nog één keer de puzzel te leggen. Welke elf Belgen zullen aan de start verschijnen? Een poging om in het hoofd van Roberto Martinez te kruipen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes namen lijken certitudes te zijn. Het gaat hierbij om Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Eden Hazard. Kijkend naar de verdediging zijn dus al twee namen ingevuld. Vraag is of bondscoach Martinez opnieuw switcht naar een driemansachterhoede, of bij vier blijft zoals tegen Marokko. Veronderstellend dat Martinez weer terugkeert naar een driemansdefensie, lijkt Leander Dendoncker opnieuw in de ploeg te komen.

Dat zou wel eens best kunnen omdat Timothy Castagne naar de rechterwingback zal verhuizen. Daar was Thomas Meunier niet goed tegen Marokko en hij lag nog onrechtstreeks aan de basis van de 1-0 ook. Meunier maakte de onnodige fout van waaruit de vrije trap voortkwam. Op de linkerwingback gaat het tussen Thorgan Hazard en Yannick Carrasco, met een lichte voorkeur voor Hazard omdat hij het tegen Marokko defensief beter deed dan Carrasco tegen Canada.

De Bruyne zakt een rijtje

In het centrale gedeelte van het middenveld moet Martinez het doen zonder Amadou Onana. De middenvelder pakte zijn tweede gele kaart en is geschorst. Komt Youri Tielemans dan terug als tweede pion naast Axel Witsel? Waarschijnlijk niet. Diverse media melden namelijk dat Martinez ervoor kiest om Kevin De Bruyne een rij lager te posteren. Bij gebrek aan Onana moet de overschakeling tussen verdediging en aanval beter en daar is De Bruyne uiteraard een allesbepalend figuur in.

Op deze manier maakt De Bruyne vervolgens een plaats vrij voorin voor Leandro Trossard, die eindelijk zou mogen starten. Ook Jérémy Doku is een optie, maar die speelde nog niks op dit WK. Trossard, die in bloedvorm verkeert maar tot nu toe vrede moest nemen met een reserverol, zou dan samen met aanvoerder Eden Hazard spelen in steun van de spits.

To Romelu or not?

En voor die laatste positie wordt Romelu Lukaku aan de aftrap verwacht, al blijft het koffiedik kijken of Big Rom fit genoeg is om te starten. Zo niet, gaat het tussen Michy Batshuayi en Loïs Openda. Omwille van zijn scorend vermogen bij de Rode Duivels – de enige goal op dit WK kwam van zijn voet – zal de voorkeur dan naar Batshuayi gaan.

Lukaku zal de Kroaten toch net iets meer angst inboezemen. Iedereen zal zich nog wel die wedstrijd herinneren in 2013, toen België met 1-2 ging winnen van Kroatië en Lukaku het bijna op zijn eentje wist te klaren. Het begin van de Gouden Generatie. Laat ons alvast hopen dat Kroatië vandaag niet het einde van de Gouden Generatie inluidt.

Vermoedelijke opstelling België

Courtois - Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen - Castagne, Witsel, De Bruyne, T. Hazard - E. Hazard, Lukaku, Trossard

De Rode Duivels spelen op donderdag 1 december hun derde WK-wedstrijd tegen Kroatië, een wedstrijd die vanaf 15u10 te volgen is op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top