Vijf redenen waarom de Rode Duivels wel zullen slagen tegen Kroatië

Sport | België speelt vandaag zijn allesbepalende WK-wedstrijd tegen Kroatië. Winst is nodig om door te stoten naar de tweede ronde. En hoewel de prestaties tegen Canada en Marokko niet echt bemoedigend waren, zijn er toch redenen om te geloven in een goede afloop tegen Kroatië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ons lot ligt in eigen handen

De opdracht voor België wordt niet eenvoudig, maar tegelijk is ze echter wel simpel. De Rode Duivels zitten niet in een positie waarin ze gaan moeten rekenen. Eén plan telt: de volle buit pakken tegen Kroatië en de kwalificatie voor de tweede ronde is binnen. Dat kan bij de Kroaten anders liggen. Zij kunnen afhankelijk van het duel tussen Canada en Marokko wel gaan rekenen en juist daar kan het gevaarlijk worden voor Kroatië.

Lukaku is terug

Hij werd pas tegen Kroatië terug verwacht, maar Romelu Lukaku trad toch nog aan voor de Rode Duivels in het slotkwartier tegen Marokko. Hierdoor mogen we toch verwachten dat de spits van Inter fysiek klaar is voor de strijd tegen Kroatië. Niet alleen het scorend vermogen wordt zo opgekrikt, Lukaku is tevens een echte leider die de Belgen misten in de eerste twee groepsmatchen. Zijn vermogen om de bal bij te houden zodoende de Belgen kunnen opschuiven, moet tegen Kroatië absoluut uitgebuit worden.

De Bruyne is ons een herkansing verschuldigd 

Met zijn derde plaats bij de verkiezing van de Gouden Bal is Kevin De Bruyne op papier de beste speler op dit WK, vermits winnaar Karim Benzema en runner-up Sadio Mané er door blessures niet bij zijn. Maar KDB gaf niet thuis in de eerste twee groepsmatchen van de Rode Duivels. Hij zal er ongetwijfeld op gebrand zijn om zijn waarde tegen Kroatië te bewijzen. Benieuwd in welke rol dat straks op het veld tegen Kroatië zal zijn.

De verdediging zal reageren

De Belgische achterhoede werd reeds stevig op de korrel genomen voor aanvang van het toernooi. Maar onze oude garde doet het best goed. Toby Alderweireld viel nog niet echt te betrappen op een foutje, Jan Vertonghen herpakte zich tegen Marokko na een moeizame start tegen Canada. Onze twee rotsen in de branding weten dat dit hun laatste WK zal zijn, dus beide heerschappen hoeven niet echt extra gemotiveerd te worden voor het duel tegen Kroatië. Of dat in een drie- of viermansdefensie zal zijn, is maar zeer de vraag. Hoe dan ook zullen de Rode Duivels in blok moeten verdedigen en aanvallen. Hopelijk wordt the last dance straks geen zwanenzang.

Kroatië wordt er ook niet jonger op

Met de focus gericht op de Rode Duivels zou je haast de waardevolle tegenstrever vergeten. Kroatië was op het vorig WK nog verliezend finalist en heeft simpelweg een formidabel team. Maar ook hier kampen ze stilaan met ouderdomskwaaltjes. Kroatië beschikt dan wel met de 37-jarige Luka Modric over een klepper van een middenvelder, België hoeft met Kevin De Bruyne niet onder te doen. Aan de Rode Duivels om de pijnpunten van Kroatië straks bloot te leggen.

De Rode Duivels spelen op donderdag 1 december hun derde WK-wedstrijd tegen Kroatië, een wedstrijd die vanaf 15u10 te volgen is op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top