Thibaut Courtois zal tegen Kroatië alles uit de kast moeten halen in 100e cap voor Rode Duivels

Sport | De Rode Duivels staan donderdag voor het WK-duel tegen Kroatië met de rug tegen de muur. Enkel een overwinning opent de deuren richting de achtste finales, waardoor de Belgen ergens nog hun lot in eigen handen hebben. De nul houden, zou alvast kunnen helpen. En daarvoor rekenen we natuurlijk op Thibaut Courtois, die tegen Kroatië zijn 100e cap voor de Rode Duivels pakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of cap nummer 100 eentje in mineur wordt of niet, zal donderdag moeten blijken. Indien wel, dan komt er een zuur en abrupt einde aan de Gouden Generatie Rode Duivels. Courtois zelf kan zijn duit alvast in het zakje doen door de nul te houden. Hierdoor zou de helft van het werk al opgeknapt kunnen zijn. Courtois zit overigens aan 49 clean sheets op 99 matchen. Dat kan dus 50 op 100 worden.

Maar Kroatië zal het niet cadeau geven. Tegen Canada waren de Kroaten goed bij schot met vier goals. Vooral Andrej Kramaric, die twee keer wist te scoren, wordt iemand om in de gaten te houden.

Vechtlust

Courtois, wiens verhaal bij de Rode Duivels begon met een oefenduel tegen Frankrijk op 15 november 2011, toonde zich alvast zeer strijdvaardig in zijn persconferentie naast aanvoerder Eden Hazard. Er mogen dan wel spanningen opgedoken zijn, zeker na het verlies tegen Marokko, de wil om te winnen is er zeker nog bij hem en de Rode Duivels.

“Iedereen wil de volgende match winnen, we willen niet vroegtijdig uitgeschakeld worden. Het is tijd om vechtlust te tonen, dat we een team zijn. We zullen moeten spelen alsof het onze laatste wedstrijd is. De trainer heeft verschillende plannen klaar voor het duel met Kroatië. Het is aan ons om die donderdag juist uit te voeren. Als dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we zullen winnen tegen Kroatië. Ook al is Kroatië een goede ploeg."

Volgt Kevin De Bruyne het voorbeeld van Courtois?

Op 30-jarige leeftijd wordt Courtois Belg nummer zeven die toetreedt tot de "Club van 100". Courtois volgt dan het voorbeeld van Jan Vertonghen, Axel Witsel, Toby Alderweireld, Eden Hazard, Dries Mertens en Romelu Lukaku. En met Kevin De Bruyne loopt er nog een Rode Duivel rond die op dit WK de kaap van de 100 kan bereiken. KDB zit aan 96 caps. Wil De Bruyne op het WK aan 100 caps komen, dan moet België doorstoten tot in de halve finales.

Op zijn eigen website en sociale media blikt de doelman al vooruit op die mijlpaal. "Dit had ik nooit durven dromen", schrijft Courtois er. "Het is een echt avontuur geweest dat me ook als mens gevormd heeft." Dat de Rode Duivels te oud zouden zijn om wereldkampioen te worden, durft Courtois te counteren. "Ik haal graag Real Madrid aan als voorbeeld. Karim Benzema is een van de oudste winnaars van de Ballon d'Or. Luka Modric is 37, maar loopt alsof hij 20 is. En kijk naar Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Leeftijd is niet zo belangrijk."

Laat ons alvast hopen op een goede afloop tegen Kroatië.

De Rode Duivels spelen op donderdag 1 december hun derde WK-wedstrijd tegen Kroatië, een wedstrijd die vanaf 15u10 te volgen is op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top