Genk Ladies wil derde plaats consolideren tegen Essevee Women

Sport |

In de Lotto Super League staat de dertiende speeldag voor de deur. Op het programma staat onder meer een treffen tussen de dames van KRC Genk en Zulte Waregem. Deze match is ook vanaf 13u25 live te volgen op Eleven Pro League 1. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De dertiende speeldag in de hoogste afdeling van ons vrouwenvoetbal wordt op gang getrapt door Standard Fémina en White Star Woluwe. De Luikse dames moeten na het verlies tegen OH Leuven de rug proberen te rechten, willen ze opnieuw zicht krijgen op de top drie van het klassement. Op hetzelfde moment kruisen KAA Gent en Sporting Charleroi de degens. De dames uit Gent, die momenteel aan zes op zes zitten, zullen moeten opletten voor de Carolo’s. Zo pakte Sporting Charleroi afgelopen vrijdag de eerste zege van het seizoen en het verliet hiermee ook de laatste plaats.

Anderlecht op gelijke hoogte van OHL?

Een dag later staan er drie duels op het programma. Om 13u30 ontvangt KRC Genk dus Zulte Waregem. De Limburgers, die momenteel derde staan, kennen een zeer goed eerste deel van het seizoen. Wil Genk het gat verkleinen op de twee en de voorsprong op de eerste achtervolgers uitbreiden, dan mag er geen misstap begaan worden tegen Essevee. Zulte Waregem van zijn kant kende een uitstekende start van de campagne, maar is intussen wat weggezakt.

RSC Anderlecht van zijn kant wil bij rode lantaarn Eendracht Aalst vanaf 15u30 alleen maar de zege meegraaien. Winst zou betekenen dat paars-wit samen met OH Leuven co-leider wordt in de Lotto Super League, weliswaar met een match meer gespeeld. Uiteindelijk zijn het Club YLA en KV Mechelen die vanaf 16u15 de speeldag mogen afsluiten. De Brugse dames kunnen dringend een opsteker gebruiken na twee verliespartijen op een rij.

Het programma van speeldag 13 in de Lotto Super League:

Vrijdag 2 december

  • White Star Woluwe - Standard Fémina (20u30)
  • KAA Gent Ladies - Sporting Charleroi (20u30)

Zaterdag 3 december

Volg het beste van het Lotto Super League-seizoen, inclusief de wedstrijd tussen KRC Genk en Zulte Waregem op zaterdag 3 december vanaf 13u25 uur, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports. Via Pickx kan je ook  op de hoogte blijven van het laatste nieuws, het klassement en de kalender van de Belgische vrouwenvoetbalcompetitie.

Meer lezen over de Lotto Super League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top