Messi of Lewandowski: wie leidt zijn land naar de volgende ronde in Qatar?

Sport |

De slotspeeldag in Groep C belooft een rollercoaster van emoties te worden. Alle vier teams in die groep kunnen zich immers nog kwalificeren voor de achtste finales op het WK. Polen en Argentinië liggen in poleposition, maar zij moeten wel tegen elkaar het veld in.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verrassende zege van Saudi-Arabië tegen Argentinië (1-2) in de openingswedstrijd van Groep C legde de kaarten meteen helemaal anders dan verwacht door pers en publiek. Het maakt dat alles kwam open te liggen in deze poule, waar de Argentijnen vooraf als grote favoriet werden aangeduid. Met nog één speeldag te gaan, beschikt Polen over de beste troeven: met 4 punten voeren zij de groep aan. Gevolgd door Argentinië (3 punten), Saudi-Arabië (3 punten) en Mexico (1 punt). Verliest Polen van Argentinië en winnen de Saudi’s van Mexico of winnen de Mexicanen met een groot verschil, dan ligt Polen er onherroepelijk uit. Kortom: alles kan nog en die laatste speeldag belooft een nagelbijter te worden.

Wie geeft Messi steun?

Voor Argentinië is de opdracht duidelijk: zij moeten tegen Polen vol voor de zege gaan. Na het débacle tegen Saudi-Arabië herpakte de Albiceleste zich tegen Mexico. 2-0 werd het. Mede dankzij een knappe treffer van Lionel Messi. Geen onbelangrijk detail, zo onderstreept bondscoach Lionel Scaloni: “Onze Nummer 10 heeft gescoord, dat wat hij het best kan. We weten hoe het dan verdergaat.” Het moet de ster van het team weer het nodige vertrouwen geven na een eerder matige openingspartij van dit WK, ondanks de penalty die hij omzette om zo zijn ploeg op voorsprong te brengen. Tijdens de sterke tweede helft van de Saudi’s ging de kapitein echter mee kopje onder met zijn team.

Zoals bijna altijd de voorbije jaren bij Argentinië wordt te vaak gekeken in de richting van één man: Lionel Messi. Maar die mist de steun van andere offensieve opties. Di Maria? Compleet afwezig en totaal uit vorm. Ook Lautaro Martinez blijft onder de verwachtingen en lijkt connectie te missen met Messi. Misschien komt de oplossing van Paulo Dybala? De aanvaller van AS Roma arriveerde met een blessure in Qatar, maar zou fit zijn voor de wedstrijd tegen Polen.

Een bevrijdde Lewandowski?

Ook aan de overkant zal er dinsdag in de beslissende clash tussen Polen en Argentinië een vedette uit het hedendaagse topvoetbal aan de aftrap staan: Robert Lewandowski, die zich in feite in een gelijksoortige situatie bevindt als de zevenvoudige Gouden Bal-winnaar uit Argentinië. Ook bij zijn landenteam wordt er al te makkelijk in zijn richting gekeken om het verschil te maken. Tegen Saudi-Arabië wist Lewandowski eindelijk zijn rekening te openen op een WK. Vier jaar geleden in Rusland bleef hij op droog zaad staan. In totaal had hij 13 doelpogingen nodig om eindelijk te scoren op een WK.

Wie weet zorgt die treffer tegen de Saudi’s voor de bevrijding? Het was opvallend hoe de topspits na zijn goal emotioneel op de grond viel en zijn tranen niet kon bedwingen. Er viel duidelijk een last van zijn schouders. Bovendien bewijst Lewandowski dit seizoen bij Barcelona dat hij allesbehalve versleten is, ondanks zijn 34 lentes. Tegen Argentinië krijgt de Poolse vedette de kans om op het allerhoogste toneel te schitteren. Hij kan alvast rekenen op de sportieve steun van doelman Wojciech Szczesny, die op dit toernooi een goede vorm etaleert. Met een goede spits en een goede keeper kan je al ver komen. Argentinië krijgt een stevige kluif voorgeschoteld.

Bekijk de ontknoping in Groep C van dit WK 2022, met Mexico - Saudi-Arabië en Polen - Argentinië, deze woensdag 30 november vanaf 20u op Sporza (Eén en Ketnet).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

Lees meer over het WK:

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top