Eden Hazard en Thibaut Courtois zetten de zaken op orde in de persconferentie

Sport | Nu België komende donderdag nog moet bikkelen om een plekje in de achtste finales van het WK tegen Kroatië, lijkt het hommeles te zijn in de kleedkamer. Als poging om een implosie in de kiem te smoren, tekenen Eden Hazard en Thibaut Courtois present op de persconferentie om 13u in plaats van Arthur Theate en Yannick Carrasco.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat gebeurt er toch in de kleedkamers van de Rode Duivels? Dat is de vraag die niet alleen in ons land, maar in de hele wereld gesteld wordt. Tijdens de wedstrijd tegen Canada waren de spanningen al voelbaar tussen Toby Alderweireld en Kevin De Bruyne. Volgens sommigen ging die woordenwisseling eenvoudigweg over frustraties over de zwakke prestaties van onze landgenoten.

De gemiste start

De nederlaag tegen Marokko werd dan weer gevolgd door talloze ongelukkige verklaringen en gefluister over hoe verdeeld de ploeg wel niet aan het WK begon. Het volatiele klimaat dwong de voetbalbond ertoe het roer om te gooien en twee van de meest ervaren spelers uit de ploeg af te vaardigen voor de persconferentie. Zij moeten de situatie verhelderen.

Het Franse dagblad L’Equipe gaf ook haar visie op de problemen in de ploeg van Roberto Martinez. De krant heeft het over conflicten tussen spelers na de wedstrijd van zondag. Jan Vertonghen zou Kevin De Bruyne – die zijn verhaal deed in The Guardian – en Eden Hazard verwijten nadat ze openlijk kloegen over de traagheid van de verdedigingslinie.

Een dieper probleem?

Erger nog: de spanningen tussen verschillende sleutelspelers zouden al langer bestaan. Die tussen de gangmaker van Manchester City en Thibaut Courtois zijn al langer bekend. Nu wordt gezegd dat ook tussen Romelu Lukaku en Michy Batshuayi en tussen Eden Hazard en concurrent Leandro Trossard ruis op de lijn zit.

Wat daarvan klopt en wat verzinsels zijn, is moeilijk uit te maken. Dat is de reden waarom het roer van de persconferentie omgegooid is. Twee dagen voor de beslissende wedstrijd tegen Kroatië hebben de Belgen nood aan sereniteit. Dat er na de vorige nederlaag wat frustraties ontstaan tussen de topspelers, is niet meer dan normaal. Maar dat deze gouden generatie er niet in zou slagen om hun ego opzij te zetten voor de natie, kunnen we ons moeilijk voorstellen. Laten we hopen dat de frustraties omgezet kunnen worden in productieve energie op het veld.

Volg op dinsdag 29 november vanaf 13u via deze link of live op de zender Pickx Live de persconferentie van de Rode Duivels. Eden Hazard en Thibaut Courtois geven tekst en uitleg bij de laatste wedstrijd van de Duivels in de groepsfase van het WK tegen Kroatië.

Volg de derde wedstrijd van de Rode Duivels in het WK tegen Kroatië op donderdag 1 december om 16u op Sporza op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top