Stoten Iran en Gholizadeh (Charleroi) door naar de volgende ronde?

Sport | Iran doet het niet onaardig op het WK. Coach Carlos Queiroz heeft met Ali Gholizadeh bovendien een speler uit de Jupiler Pro League opgesteld die heeft bewezen dat hij zijn voet naast die van Mehdi Taremi en Sardar Azmoun kan zetten. Maar wil dat ook zeggen dat Iran en Gholizadeh kunnen doorstoten naar de volgende ronde?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iran doet in Qatar voor de derde keer in zijn geschiedenis mee aan het wereldkampioenschap voetbal. Dat was er ook aan te zien tijdens de openingswedstrijd tegen Engeland, die het land met 6-2 heeft verloren. Toch was het niet allemaal kommer en kwel tegen de Engelsen. Iran toonde in de tweede helft immers aan dat het wel degelijk een aardig potje kan voetballen.

De Iraanse spits Mehdi Taremi wist in die laatste helft namelijk twee keer de weg naar het Engelse doel te vinden. De eerste keer kreeg hij hulp van een speler uit de Jupiler Pro League: Ali Gholizadeh. Die kwam na de pauze in de ploeg en bracht meteen meer schwung in het elftal. Gholizadeh maakte meteen een goede indruk, in wat tevens zijn allereerste match was op een wereldbeker.

Belangrijke wedstrijd tegen de VS

Het voetballend vermogen van Gholizadeh was ook bondscoach Queiroz niet ontgaan. Hij gooide zijn plannen om en dropte de vleugelspeler van Charleroi tijdens de tweede wedstrijd tegen Wales meteen in de basis. Het bleek een geniale ingreep te zijn want Gholizadeh kreeg Iran opnieuw aan het voetballen. De man was ook een gesel voor de Welshe verdediging en had tegen Wales zelfs de 1-0 kunnen maken, mocht hij niet buitenspel hebben gestaan.

Gelukkig voor Iran (en Gholizadeh) stonden de viziers van Rouzbeh Cheshmi en Ramin Rezaeian wel op scherp. Cheshmi scoorde de 1-0 in de 98e minuut en Rezaeian legde de wedstrijd in minuut 101 in zijn definitieve plooi (2-0). Iran won van Wales en staat hierdoor tweede in groep B met drie punten. Engeland staat in deze groep eerste met 4 punten. Ondanks het feit dat Iran op een zucht van de volgende ronde staat, moet er wel nog een belangrijke horde genomen worden, namelijk de derde groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Een transfer voor Gholizadeh?

Gholizadeh heeft er in ieder geval zin in. Dat verklaarde hij aan de Waalse krant La Dernière Heure. "Ik denk dat we dit jaar onze stempel kunnen drukken. We hebben goede spelers, een goed team en een coach die ons door en door kent. We willen geschiedenis schrijven", klinkt het. Als Gholizadeh zich tegen de VS opnieuw van zijn beste voetballende kant kan tonen, zet hij zichzelf ook in de kijker.

Bij Charleroi loopt het dit seizoen immers wat minder en misschien kan de Iraanse vleugelaanvaller dit wereldkampioenschap wel aanwenden om een transfer af te dwingen. Voordat dit zover is, moet hij ervoor helpen zorgen dat zijn team tegen de Verenigde Staten opnieuw kan schitteren.

Volg de derde poulewedstrijd van Iran tegen de Verenigde Staten op dit WK 2022 vanavond vanaf 20u00 (voorbeschouwing vanaf 19u40) op Ketnet.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top