Van Acker breekt de code: Vincensini na straffe reeks van penaltysaves nu 2x geklopt

Sport | Thibaut Van Acker heeft zich zondagavond (alweer) gekroond tot de held van het Lisp. De aanvoerder van Lierse zorgde er met twee rake penalty's voor dat de Pallieters niet ten onder gingen tegen rode lantaarn RE Virton.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een 'makkelijke' heldenrol was dat allerminst; want Virtondoelman Thomas Vincensini ontpopte zich de voorbije maanden tot dé penaltyspecialist van de Challenger Pro League (en daarbuiten). De Fransman stopte dit seizoen namelijk al 5x een penalty waardoor zijn team nog geen enkele penaltygoal moest incasseren ondanks het gegeven dat Virton wel al de meeste elfmeters tegen kreeg.

Maderner en Ribeiro Costa misten al voor Beveren en ook Stassin (RSCA Futures), Bansé en Ziani (beiden SL16 FC) slaagden er de voorbije maanden niet in om Vincensini te kloppen vanop elf meter.

De druk op Van Acker was dus enorm groot toen hij achter de bal moest gaan staan; maar de aanvoerder van Lierse bleef koel en trof 2x raak. Vooral bij de tweede goal (vlak voor tijd bij een 1-2 achterstand) was de druk best wel hoog. Maar Van Acker faalde niet en mikte zijn zevende én achtste goal van het seizoen tegen de touwen.

5 / 5

Toch blijft de reeks van Vincensini bewonderenswaardig. De doelman van Virton stopte dit seizoen al evenveel strafschoppen als alle andere doelmannen samen. Afwachten of hij de volgende keer wél weer aan het langste eind trekt of dat zijn magie nu definitief verdwenen is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top