Waarom deze generatie het vertrouwen van heel België verdient tegen Kroatië

Sport | België staat donderdag om 16u voor een bijzonder belangrijke wedstrijd tegen Kroatië. Niet winnen betekent het einde van de WK-campagne van de Rode Duivels. De spelers hebben meer dan ooit steun nodig om de WK-finalist uit 2018 te verslaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wiens fout is het ? Ongetwijfeld van velen. België staat met zijn rug tegen de muur nadat het twee keer zwak voor de dag kwam tegen Canada en Marokko. De Rode Duivels misten hun start en velen zullen zeggen dat ze dit hadden verwacht. De sfeer rondom de nationale ploeg is al maanden negatief. We kunnen het echter ook positief bekijken, want de Belgen hebben hun lot nog steeds in eigen handen.

Zagreb, het begin van de droom

Deze gouden generatie heeft nog een laatste kans om zich te tonen tegen Kroatië. Tegen de Kroaten begon het allemaal voor deze Gouden Generatie, want in oktober 2013 plaatste België zich in Zagreb na 12 jaar afwezigheid voor het WK. Romelu Lukaku was toen de held van het vaderland met twee doelpunten. Kan hij deze keer weer de held van de natie worden?

We zijn nu negen jaar later. Bondscoach Marc Wilmots maakte plaats voor Roberto Martinez. Ondertussen hebben de nodige smaakmakers de Rode Duivels achter zich gelaten, speelden de Belgen een prachtig WK en waren we jarenlang de nummer één op de FIFA-ranking. Al zijn er ook teleurstellingen geweest op de twee EK’s.

Een mentale boost van de supporters

Jongens als Eden Hazard, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en anderen zorgden voor heel veel voetbalvreugde. België was een klein voetballand en werd dankzij hen weer groot. Het is echter een feit dat België zeker niet dezelfde vijver heeft om in te vissen als de grote voetballanden, waardoor spelers van wereldklasse moeilijk kunnen worden vervangen.

Is er nu te weinig talent? Neen. Het is wel een feit dat er steeds meer kritiek komt op de selectiepolitiek van de bondscoach. Er zijn minder zekerheden in de selectie. Zo zorgde de voorselectie van 55 spelers voor de nodige ophef, waardoor de Belgen nooit rustig het WK hebben kunnen voorbereiden. Vandaag konden de Rode Duivels de gedachten wat verzetten, want ze mochten tijd doorbrengen met hun familie. Een zeer welgekomen afleiding.

De fans en de media kunnen de Belgen de komende dagen ook een mentale boost geven. De negatieve commentaren mogen voor enkele dagen de kast in en het geloof in een goede afloop moet aanwezig zijn. Deze Gouden Generatie verdient een gedenkwaardiger afscheid. Het zou mooi zijn als elke Belg nog een keer voluit achter de Rode Duivels gaat staan.

Volg de derde wedstrijd van de Rode Duivels tegen Kroatië op het WK 2022 op donderdag 1 december vanaf 15u10 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top