'Belgian Heartbeat’ tijdens België - Marokko: Marokkanen deden de harten van de Belgen sneller slaan

Sport | Als trotse sponsor van de Rode Duivels meet Proximus tijdens dit WK in Qatar de emoties van een aantal Duivelse supporters aan de hand van hun smartwatches. De 'The Belgian Heartbeat'-campagne heeft tijdens de match tegen Marokko het enthousiasme en de uitbundigheid van de supporters gemeten dankzij drie belangrijke variabelen: hartslag (BPM), bewegingen (calorieën) en geluid (decibels).

Door Pickx

Deel dit nieuws

België kwam een aantal keren dicht bij de 1-0 tegen Marokko, maar het doelpunt viel aan de overkant. De Rode Duivels probeerden de gelijkmaker te scoren, maar in het slot viel dan toch de 0-2. Een van de supporters die vrijwillig meewerkt aan het project en zijn emoties laat aflezen via zijn polsband/horloge is niemand minder dan Martijn Debbaut, pro freestyle voetballer en panna player.

Hopen op Lukaku

De fans zagen de Belgen goed beginnen en dat zorgde toch voor de nodige verwachtingen. Ze verbrandden 2.736 kcal calorieën tijdens het eerste kwartier. Veel kansen leverde dat niet op, maar toen Romelu Lukaku zich na een kwartier mocht opwarmen, ging de hartslag omhoog met een piek van 96 BPM! Romelu zorgt duidelijk voor de nodige opwinding bij de fans.

Op slag van rust was het even grote paniek! Marokko scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Romain Saïss. Het afgekeurd doelpunt werd gevierd als een doelpunt voor de Belgen, want de hartslag bereikte een piek tot 98 BPM en 10.000 verbrande calorieën. Deze hartslagpiek werd het sterkste moment van de wedstrijd, en overtrof de piek van de clash tussen België en Canada (97 BPM).

Teleurgesteld

Martijn Debbaut supporterde met hart en ziel voor de Rode Duivels. “Wanneer die eerste goal viel die afgekeurd werd zat ik echt op het puntje van mijn stoel: mijn hartslag ging omhoog en uiteraard gingen de decibels enorm de lucht in op dat moment." De Rode Duivels wisten nadien zelf geen doelpunt te scoren, Marokko trof twee keer raak.

De Belgische supporters zagen het met lede ogen aan en dropen teleurgesteld af. Dat was ook het geval bij Debbaut. "Toen de eerste echte goal werd toegekend dan hield ik echt letterlijk mijn hart vast in de hoop dat er toch nog een tegengoal kwam. Na de tweede goal van Marokko wist ik dat het gedaan was dus nu is het in spanning de volgende wedstrijd afwachten tegen Kroatië.”

Volg de campagne ‘The Belgian Heartbeat’ gedurende het WK 2022 tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op Pickx, het live- en on demandplatform van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top