Beerschot bevestigt ijzersterke uitreputatie en mengt zich weer vol in de titelrace

Sport | Beerschot VA heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op het veld van RSCA Futures. De Mannekes kwamen nochtans 1-0 achter na een goal van de onvermijdelijke Stassin. Maar een fraaie gelijkmaker van aanvoerder Ryan Sanusi en een al bijna even fraaie winninggoal van Nökkvi Thorisson hielpen de Antwerpenaren toch nog aan een (voorlopige?) leidersplaats in de Challenger Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Beerschot was het al de vijfde uitoverwinning van het seizoen. Geen enkele andere ploeg kan dat aantal evenaren. RSCA Futures zit momenteel aan vier uitoverwinningen, maar zij speelden al wel een keertje vaker buitenshuis dan Beerschot (acht tegenover zeven).

Voorlopig kon enkel (het thuis ongenaakbare) RWDM de reizende Mannekes een halt toeroepen. De Brusselaars wonnen begin oktober met 2-0 van Beerschot en haalden toen de Antwerpenaren van hun wolk (met een 4 op 12 tot gevolg). Maar door de 12 op 12 die daar dan weer op volgde, staat Beerschot weer helemaal bovenaan.

SK Beveren kan straks nog wel weer over Beerschot wippen als het wint van Lommel, maar het mag duidelijk zijn dat Beerschot zich weer vol mengt in de titelstrijd.

Al zal het in de komende weken ook thuis wat meer punten moeten halen om zich bovenin te handhaven. Want de uitduels die Beerschot nog wacht in het vervolg van de reguliere competitie ogen niet van de poes. Zo moeten de Mannekes nog op bezoek bij ploeg-in-vorm Deinze, bij titelconcurrent Beveren en bij Lierse; dat dit seizoen bijzonder sterk presteert op het Lisp.

Drie stevige tests die wel meteen mee gaan bepalen tot waar de ambities mogen reiken in de promotie Play-offs. Want de kans dat Beerschot daar nog naast grijpt, lijkt intussen bijzonder klein.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top