No Challouk, no party: onherkenbaar RWDM ten onder tegen volwassen Jong Genk

Sport | Jong Genk heeft vrijdagavond voor een verrassing gezorgd in de openingsmatch van de vijftiende speeldag in de Challenger Pro League. De gedeelde rode lantaarn stuurde co-leider RWDM met droge 2-0 cijfers weer naar de hoofdstad en zet zo een broodnodige stap richting de 'buikploegen' van het klassement. Maar de weg blijft nog lang voor Geusens en co.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jong Genk telt nu twaalf punten, maar heeft daarmee nog steeds vier punten minder dan SL16 FC (dat later dit weekend nog speelt) en zes punten minder dan Dender EH (dat vrijdagavond met zware 4-1 cijfers verloor van Club NXT). Toch zal de zege én het clean sheet bijzonder veel deugd doen bij de jonge Genkies; die eindelijk het frivole spel dat ze al een heel seizoen spelen mee konden omzetten in een volwassen overwinning.

Challouk

Bij RWDM stonden ze erbij en keken ze ernaar. De co-leider was werkelijk nergens en kon op geen enkel moment aanspraak maken op een overwinning. De Brusselaars misten creativiteit en mentaliteit en dat zou wel eens voor een groot deel te maken kunnen hebben met de plotse afwezigheid van Youssef Challouk.

De draaischijf van RWDM moest in extremis afhaken met een blessure en werd vervangen door assistenkoning Bryan Smeets. Maar de Nederlander slaagde er niet in om de match in handen te nemen en stond eigenlijk 90 minuten symbool voor de Molenbeekse onmacht.

Goals van Beniangba en Geusens bezegelden het Molenbeekse lot waardoor RWDM voor het eerst sinds 1 oktober (2-1 verlies bij Lommel) weer weet hoe een competitienederlaag smaakt en eens te meer duidelijk werd hoe belangrijk Challouk wel is voor het elftal van Vincent Euvrard.

Geen nul meer door de nul

Met Challouk pakte RWDM 23 op 27 terwijl er zonder Challouk een schamele 5 op 15 genoteerd werd. Bovendien was het vrijdag ook de eerste keer dit seizoen dat RWDM geen goal kon scoren. RWDM was nog de enige 1B-ploeg die kon uitpakken met die statistiek, maar nu hebben alle CPL-teams dus minstens één nul op het rekest.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top