Betaalt Carrasco het gelag voor prestatie tegen Canada?

Sport | Bondscoach Roberto Martinez zal zondag enkele knopen moeten doorhakken bij de Rode Duivels. Gaat de trainer een aantal wissels doorvoeren in de basisopstelling? Drie spelers strijden voor twee posities op de flanken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België begon tegen Canada met Yannick Carrasco en Timothy Castagne op de flanken. Dat was niet bepaald een succes. Carrasco had het zeer lastig in de eerste helft en defensief werd hij vaak afgetroefd. Martinez zag dit ook en de speler van Atlético Madrid bleef in de kleedkamer en Thomas Meunier kwam in de ploeg.

Meunier scoort punten

De ervaren speler van Borussia Dortmund nam zijn vertrouwde positie in op de rechterflank. Meunier zorgde met zijn voetballend vermogen voor meer balvastheid in de ploeg en wist met zijn slimme passing voor meer rust in het team te zorgen. Defensief trok hij ook zijn streng, al incasseerde hij snel een gele kaart. Meunier speelde echter een goede wedstrijd en de ex-speler van PSG en Club Brugge lijkt zeker te zijn van een basisplaats tegen Marokko.

Op de linkerflank volgt de grootste strijd. Carrasco speelde dus een matige partij tegen Canada, maar dat kan ook gezegd worden van Castagne. Die zag in de eerste helft bij momenten sterretjes tegen Alphonso Davies. Daarnaast was de speler van Leicester City ook slordig in balbezit. Eerder liet hij al geen al te beste indruk achter in de oefenpartij tegen Egypte. Castagne verhuisde in de tweede helft naar de linkerflank en daar verging het hem iets beter. Al was hij ook daar niet bepaald indrukwekkend. Defensief zorgde hij er wel voor iets meer zekerheid dan Carrasco.

Carrasco of Castagne

Martinez zal dus een stevige knoop moeten ontwarren. Carrasco zijn kwaliteiten liggen vooral in het aanvallende gedeelte. Als hij achter zijn tegenstrever moet lopen en vooral moet verdedigen, komt hij in de problemen. Bij Castagne is het net andersom. Defensief is hij sterker dan Carrasco, maar offensief is zijn meerwaarde beperkter.

Tegen Marokko zal de bondscoach een plannetje moeten bedenken om Achraf Hakimi, die weliswaar twijfelachtig is voor de match tegen België, aan banden te leggen. De rechterflankspeler leeft zich graag aanvallend uit, maar laat ook veel ruimte in zijn rug. Kiest de bondscoach voor de aanvallend ingestelde Carrasco, of gaat hij toch opteren voor meer defensieve zekerheid en Castagne opstellen? Het antwoord kennen we zondag om 14u.

Volg de tweede wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko op het WK 2022 op zondag 27 november vanaf 14u op Eén. De voorbeschouwing start reeds om 13u25.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top