Argentinië en Duitsland riskeren nu al geëlimineerd te worden op het WK

Voetbal | Vrijdag begint de tweede speeldag van de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal, maar iedereen kijkt nu al uit naar het treffen tussen Spanje en Duitsland van zondag. De kans is niet gering dat de Mannschaft de competitie voortijdig moet verlaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na vijf dagen WK 2022 zit gastland Qatar al op de schietstoel. De ministaat staat vrijdag om 14.00 uur tegenover Senegal in een beslissende wedstrijd waarin ook de Afrikaanse kampioenen geen andere keuze hebben dan te winnen. In de andere wedstrijd in groep A strijden Nederland en Ecuador om 17u om de eerste plaats in hun groep.

Groep B opent de tweede dag van de groepsfase om 11u met een wedstrijd tussen Wales en Iran. Beide landen strijden voor de tweede plaats in een groep die gedomineerd wordt door Engeland. The Three Lions speelden in hun eerste wedstrijd voor de eerste plaats in de groep. Het is afwachten of de Verenigde Staten morgen om 20u een kans maken om één van de grootste favorieten van het toernooi te verslaan.

Exit Messi?

Over voetbaldwergen gesproken: Saoedi-Arabië verraste iedereen door Argentinië te verslaan in hun openingswedstrijd in Groep C. De Saoedi's zullen proberen voort te bouwen op hun indrukwekkende prestatie tegen de Albiceleste zaterdag om 14u tegen Polen. Robert Lewandowski en zijn teamgenoten hopen dan hun eerste overwinning van het toernooi te boeken. Argentinië en Mexico staan 's avonds om 20u tegenover elkaar. Als Lionel Messi en zijn team verliezen, zou dat de uitschakeling van de Zuid-Amerikanen betekenen en ongetwijfeld het einde voor de Paris Saint-Germain-speler in een WK.

Frankrijk heeft voorlopig nog goede kaarten in dit toernooi. Het Franse team mag dan niet hebben uitgeblonken in hun openingswedstrijd tegen Australië in Groep D, maar ze hebben wel hun doel bereikt dankzij de recordprestaties van Olivier Giroud. De centrumspits van AC Milan kan misschien zelfs de Franse topscorer aller tijden worden in de wedstrijd tegen Denemarken om 17u. De Denen zullen erop gebrand zijn om revanche te nemen na een teleurstellend gelijkspel met Tunesië. De Tunesiërs van hun kant hebben goede hoop om als tweede te kunnen eindigen en spelen in dit perspectief om 11 uur een zeer belangrijke wedstrijd tegen een matig presterend Australië.

Ambitieus België

Na de verrassende nederlaag tegen Japan in hun eerste groepswedstrijd bestaat de kans dat de Duitsers na hun tweede duel tegen Spanje het toernooi moeten verlaten. Om een dergelijk scenario te vermijden, moeten de mannen van Hansi Flick zondag om 20u alles op alles zetten om hun duel te winnen.

België van zijn kant heeft in zijn openingswedstrijd geen al te goede indruk gemaakt, maar de Rode Duivels hebben tenminste de verdienste de klus te hebben geklaard door de drie punten te pakken tegen een zeer goed Canada. Als ze tegen Marokko winnen, kunnen Kevin De Bruyne en zijn team ook hun ticket voor de achtste finales bemachtigen. Als Kroatië en Canada diezelfde avond gelijk spelen, kan België zelfs aanspraak maken op de eerste plaats in de groep. Eén ding is zeker: als het team van Jonathan David het goed doet tegen de Kroaten, kunnen ze nog een flink risico vormen voor onze nationale ploeg.

Maandag om 11 uur staan Kameroen en Servië tegenover elkaar in groep G. Om 17u is het de beurt aan Brazilië om het op te nemen tegen Zwitserland. Groep H ten slotte biedt ons een prestigieus duel tussen Cristiano Ronaldo's Portugal en Uruguay om 20u. 's Middags om 14u zullen Zuid-Korea en Ghana de degens al gekruist hebben in een wedstrijd die ongetwijfeld spannend belooft te worden.

Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december via Sporza.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het WK voetbal, de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!


Wil je meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top