Rode Duivels kunnen zich plaatsen voor de achtste finales als ze Marokko verslaan

Rode Duivels | We moeten eerlijk zijn: onze nationale ploeg was alles behalve in vorm tijdens de WK-wedstrijd tegen Canada. Dankzij een fraai doelpunt van Michy Batshuayi wonnen we het pleit en heeft België drie punten verdiend in het klassement. Martinez en de zijnen moeten echt wel een tandje bijsteken als ze enig succes willen kennen in dit toernooi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is nooit gemakkelijk om aan een internationaal voetbaltoernooi te beginnen, vraag maar aan Duitsland of Argentinië. De Belgen wisten dat de partij tegen Canada geen wandeling in het park zou worden, maar ze hebben uiteindelijk de wedstrijd toch overleefd met een eerste (zuinige) overwinning op het WK. Eerder op de dag deelden Marokko en Kroatië de buit in een weinig inspirerend gelijkspel. De Rode Duivels staan nu op de eerste plaats in hun groep en hebben nu al de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Als ze dit effectief willen bereiken, moeten ze enkel nog Marokko verslaan.

Op papier lijken de Rode Duivels de favoriet van de volgende confrontatie, maar na de zwakke pot tegen Canada is het duidelijk geworden dat onze nationale ploeg de lat opnieuw hoger moet leggen. Zeker na de wedstrijd van Marokko tegen Kroatië is het duidelijk dat ook de Marokkaanse nationale ploeg zich niet zomaar zal laten doen.

Spelcontrole

Tegen de Canadezen viel het heel hard op dat de Rode Duivels alle moeite hadden om de ritme te bepalen. In de eerste helft ging het er erg gezapig aan toe en domineerde Canada onze landgenoten met snelle fases. Dat we toch nog een zege behaalden is onder meer te danken aan een wakkere Thibaut Courtois, die voorkwam dat Canada een penalty kon verzilveren.

Tegen de Marokkanen zal het nodig zijn om vanaf minuut één te domineren, want anders is onze nationale ploeg gedoemd om een groot deel van de wedstrijd defensief te spelen. Op technisch gebied kan Marokko vooral problemen opleveren voor onze verdediging en ons middenveld als ze zich in het nauw gedreven voelen. Het Noord-Afrikaanse team zal ongetwijfeld ook deze wedstrijd zien als een herkansing voor de matige partij tegen Kroatië.

Andere strategie?

Trainer Roberto Martinez zal naar verwachting een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling. Yannick Carrasco en Youri Tielemans speelden ondermaats, evenals Leander Dendoncker en Jan Vertonghen. In de wedstrijd tegen Canada deed Martinez een goede zet door Thomas Meunier en Amadou Onana op het veld te sturen. Vooral de middenvelder van Everton hielp om de balans terug in het voordeel van België te brengen. De kans is groot dat de trainer Onana naast Axel Witsel wil opstellen om een solide verbinding te hebben tussen verdedigers en middenvelders.

Zouden we achterin misschien Wout Faes en Arthur Theate in de basisopstelling kunnen zien, naast Toby Alderweireld? Dat is moeilijk te voorspellen, want gezien zijn palmares lijkt de plaats van Jan Vertonghen in het elftal zeker te zijn. Roberto Martinez zal niet zomaar willen vervangen, ook al was zijn optreden tegen de Canadezen zwak.

Op de keper beschouwd moet elke Rode Duivel zijn spelniveau verbeteren voor de volgende wedstrijd. Natuurlijk neemt de overwinning tegen Canada al een beetje druk van de ketel maar als de Duivels de volgende wedstrijd niet glansrijk winnen, is de kans groot dat ook tegen Kroatië de klad er nog altijd in zit.

Volg de tweede wedstrijd van België tegen Marokko op het WK 2022 deze zondag 27 november om 14u via Sporza.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het WK voetbal, de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Wil je meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top