Eden Hazard heeft aangetoond dat hij nog van nut kan zijn voor de Rode Duivels

Sport | Velen twijfelen eraan of Eden Hazard nog een basisplaats moet krijgen bij de Rode Duivels, maar tegen Canada bewees de aanvoerder van het nationale elftal dat hij zeker nog enige waarde kan hebben. De speler van Real Madrid was een uur lang nuttig en toonde bij vlagen zijn klasse van weleer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat velen waarschuwden voor het onbekende Canada, bleek meer dan terecht. Canada overvleugelde vooral in de eerste helft de Belgen met snel voetbal en een hoge pressing waar België nauwelijks uit geraakte. Een goede Thibaut Courtois (die onder meer een penalty redde), de gebrekkige afwerking bij de Canadezen en een goede Eden Hazard zorgden ervoor dat België zelfs dankzij een late goal van Michy Batshuayi met een 1-0-voorsprong de rust konden ingaan.

Dat Hazard niet meer dezelfde is van op het WK in 2018, weten we intussen al wel. Ook dat hij amper van de bank komt bij Real Madrid. Maar in 60 intense minuten deed de aanvoerder wel zijn duit in het zakje. Het was een bemoedigende prestatie van Hazard, eentje waaraan hij zich kan optrekken.

De uitstekende techniek is er nog steeds

Door de Canadese druk en het tempo dat werd opgelegd, sloeg België er amper in om het leer bij te houden. Vooral het middenveld verzoop onder de hoge pressing, de verdediging kon met wat geluk nipt standhouden. Kwamen de Belgen eruit, dan speelde Hazard nagenoeg steeds een belangrijke rol. Hij kon het tempo bepalen en vooral temporiseren wanneer het nodig was. Zo kon de hele ploeg even op adem komen en zich herpositioneren.

In de kleine ruimte en één-op-één zie je wel dat de oude Hazard misschien niet meer terugkomt. De uitstekende techniek is er nog steeds, maar de versnelling van vroeger is weg. Zelf was hij tevreden van zijn prestatie. “Het was goed, maar ik kan nog beter. Ik verloor een paar onnodige ballen, die ik anders nooit zou verliezen als ik honderd procent fysiek in orde ben. Ik hoop gewoon vooruitgang te boeken en wedstrijdritme op te doen. Eens ik dat heb, kan het alleen maar beter gaan”, aldus Hazard.

Op zoek naar de vorm van weleer

Hazard moest op het uur plaats ruimen voor Leandro Trossard. Stelselmatig is het de bedoeling om de duurte steeds op te krikken. Hazard kon alvast terugblikken op een bemoedigende prestatie. Hopelijk is dit misschien het begin van een terugkeer naar zijn vorm van weleer.

Ook tegen Marokko zal België moeten rekenen op de rust aan de bal en de goede techniek van Hazard. Zondag kan hij andermaal zijn waarden bewijzen. “Al bij al waren het zestig goede minuten. Ik voel me goed en dat belooft alleen maar beters voor de toekomst”, liet hij nog noteren.

Volg de tweede wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko op het WK 2022 op zondag 27 november vanaf 14u op Eén. De voorbeschouwing start reeds om 13u25.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top