Man U laat Cristiano Ronaldo gratis vertrekken, wat wordt zijn nieuwe bestemming?

Premier League |

Terwijl het WK op volle gang is en Portugal straks z’n eerste poulewedstrijd afwerkt, mag onder de naam van Cristiano Ronaldo voortaan het statuut van werkloze staan. Manchester United en de Portugese ster beslisten in onderling overleg om hun contract te verbreken. CR7 mag nu staan en gaan waar hij wil.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was op een eerder laconieke wijze dat Man U het nieuws dinsdag bekendmaakte. Een droge mededeling dat Ronaldo en de club een akkoord hadden bereikt over de verbreking van zijn nog 1 jaar lopende contract. Met nog wat obligate bedankingen voor zijn verdiensten en gelukwensen voor de toekomst. Zo, dat was het dan, die tweede passage van CR7 bij de Red Devils. Een onvermijdelijke aftocht na zijn explosieve interview vlak voor de start van het WK bij de Engelse journalist Piers Morgan. Daarin was de Portugese spits bijzonder hard voor zijn ploegmaats, voor de hele club en zijn trainer Erik ten Hag.

Nu dat opgelost is, kan Ronaldo zich 100 procent concentreren op het WK in Qatar. Of zal hij zich toch zorgen maken over zijn nabije toekomst en het WK zien als een etalage? Velen vragen zich af waar de ondertussen 37-jarige vedette nog terechtkan en of de voorbije démarche hem daarbij zal hinderen… Proximus Pickx doet alvast eens de denkoefening.

Terugkeer naar Real?

Het eerste en hardnekkigste gerucht dat meteen na het nieuws opdook, is dat van de piste Real Madrid. Daar waar Cristiano Ronaldo zich definitief vestigde als superster en 1 van de grootste voetballers ooit. In 9 seizoenen won hij er liefst 15 trofeeën, waaronder 2 keer de Spaanse titel en 4 keer de Champions League. Hij maakte 450 doelpunten in 438 wedstrijden: hallucinante cijfers! In 2018 verliet hij de Spaanse hoofdstad voor een avontuur in Italië, bij Juventus.

Een match made in heaven dus. Omdat Karim Benzema dit seizoen blessuregevoeliger lijkt dan voordien (waardoor hij onder andere dit WK mist met Frankrijk) zou een terugkeer van Ronaldo naar Real een optie zijn. Als back-up voor Benzema. Zo berichtte althans een Catalaanse sportkrant. Zo’n move lijkt evenwel onwaarschijnlijk. We zien de Portugees niet meteen settelen voor een rol als back-up en trainer Ancelotti zal ook niet snel geneigd zijn om Vinicius Jr of Rodrygo, twee rising stars in het internationale voetbal, weer naar de bank te verwijzen. Ook grote rivaal Atlético Madrid werd even vernoemd als mogelijke nieuwe bestemming, maar die piste werd bij Atlético zelf al weggelachen.

In de Premier League blijven?

Of misschien wordt het een eerste avontuur in de Bundesliga, de enige topcompetitie waar hij nog niet actief was. Bayern München zag immers Sadio Mané uitvallen met een blessure en kan -ook al na het vertrek van Lewandowski deze zomer- best wat offensieve versterking gebruiken. Voor CR7 zou het een gedroomde bestemming kunnen zijn: Bayern heeft de financiële middelen, behoort tot de wereldtop en biedt hem een reële kans om nog een CL-trofee aan zijn palmares toe te voegen.

Dat kan ook bij PSG, maar daar beschikken ze al over de magische tridente Messi-Neymar-Mbappé. Daar nog Ronaldo bijzetten, is sowieso van het goede teveel.

In Engeland blijven dan maar? Sowieso de kapitaalkrachtigste liga in Europa. Denk aan Newcastle, dat tegenwoordig met heel wat Saudische oliedollars kan zwaaien. Chelsea werd ook al eens genoemd afgelopen zomer, maar omdat toenmalige coach Thomas Tuchel geen fan was, werd de deal nooit concreet. De Duitse coach is ondertussen vervangen door Graham Potter, misschien schept dat nieuwe mogelijkheden?

Uitbollen in Portugal of stoppen?

De twee meest romantische opties zijn: een terugkeer naar zijn vaderland Portugal -daar waar hij zijn carrière begon bij Sporting Lissabon- of simpelweg de voetbalschoenen aan de haak hangen. Op zijn 37ste en met een palmares dat hem sowieso nog geruime tijd in het pantheon van de allergrootsten zal houden, is daar niets mis mee. Zeker als Portugal en Ronaldo op dit WK in Qatar kunnen schitteren, lijkt dat een gepaste afsluiter van de carrière. Maar Ronaldo is nog zo fit en zo competitief dat die optie de minste waarschijnlijke is. Als je nog zo performant en fysiek in orde bent, waarom dan stoppen?

Dan is de piste om terug te keren naar Sporting Lissabon, om zo de cirkel vol te maken, eigenlijk veruit de mooiste. De hoofdstedelingen spelen bovendien ook Europees, zij het in de Europa League. Alleen: financieel zal CR7 dan héél wat boter bij de vis moeten doen. Wil hij dat ook?

Volg de WK-opener van Portugal tegen Ghana donderdag 24 november om 17u op Canvas. Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december via Eén en Canvas, beschikbaar in het tv-basisaanbod van Pickx. Via de Pickx-app geniet je van alle wedstrijden met de interactieve video. Verder vind je alle actua omtrent het WK terug op Pickx.be.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top