Hartverwarmend gebaar: Jack Grealish komt belofte na met dansje voor elfjarige fan met handicap

Sport | Jack Grealish was een van de vele doelpuntenmakers in de ruime 6-2-overwinning van Engeland tegen Iran op het WK voetbal in Qatar. Zijn doelpunt kreeg alvast een hartverwarmend kantje. Grealish deed namelijk een specifiek dansje, iets wat hij had beloofd aan een elfjarige fan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge supporter heet Finlay en is een enorme fan van Manchester City. Grealish blijkt zijn grote idool te zijn. Finlay heeft net als de zus van Grealish een hersenverlamming en was zo onder de indruk van de manier waarop Grealish zijn zus helpt, dat hij een brief naar de City-speler stuurde.

Daarin stond het volgende: “Ik zou willen dat er meer mensen op de wereld waren zoals jij, mensen die anderen met een handicap behandelen als ieder ander. Het maakt me blij om te zien dat jij als beroemde voetballer begrijpt wat het voor mensen betekent om te leven met een hersenverlamming. Je bent mijn held en de beste grote broer voor je zus”, liet hij weten.

The Worm

Via de social media van City kwamen we te weten dat Grealish de jonge fan na de brief was gaan opzoeken. Finlay stelde tijdens deze ontmoeting de vraag om een dansje te doen wanneer Grealish zou scoren. Eerst vroeg hij om “the worm” te doen, waarop Grealish antwoordde dat het hem niet zou lukken. Vervolgens deed Finlay een dansje met zijn armen. Grealish beloofde om deze te kopiëren indien hij zou scoren. 

Finlay, die overigens ook een gesigneerd truitje kreeg van Grealish, heeft wel eventjes moeten wachten op de viering. Grealish zit in de Engelse competitie namelijk nog maar aan één doelpunt en dat dateerde van voor zijn belofte aan Finlay. Dus kwam Grealish zijn belofte na met Engeland op het wereldkampioenschap voetbal, waar hij tekende voor het zesde doelpunt.

It’s coming home?

Overigens zijn ze in Engeland meteen aan het dromen geslagen na de verpletterende 6-2-zege tegen Iran. De weelde bij The Three Lions is best groot als je weet dat jongens als Grealish, Phil Foden en Marcus Rashford op de bank moesten starten.

Twee spelers pakten meteen ook een leuke primeur. Jude Bellingham opende de score voor Engeland en maakte zo zijn eerste interlandgoal. Bellingham is nog steeds geen 20 jaar oud en is naast Michael Owen de enige tiener die weet te scoren voor Engeland op een WK. Nog een WK-debutant, Bukayo Saka, was man van de match voor Engeland met twee doelpunten.

Engeland speelt zijn volgende WK-wedstrijd tegen de Verenigde Staten op 25 november om 20u. De match is te volgen op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top