Discutabele fases draaien (alweer) uit in het nadeel van Lierse: "Weet niet meer hoe we moeten reageren"

Challenger Pro League | Lierse zit even in de hoek waar de klappen vallen. Nadat de Pallieters vorige week tegen Beveren als een kaartenhuisje in elkaar stortten na de discutabele rode kaart van Tabekou, was er nu alweer frustratie na enkele beslissingen van ref Debeuckelaere tijdens de match tegen SK Deinze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Na wat er vorige week thuis tegen Beveren gebeurde hebben we wat aan zelfreflectie gedaan”, stelde Liersecoach trainer Tom Van Imschoot achteraf. “Als staf hebben we wellicht te veel energie gestoken in scheidsrechterlijke beslissingen en twee dagen nadien liepen we nog gefrustreerd rond. Maar we moeten ook durven toegeven dat we na zeventig minuten het ook zelf als ploeg helemaal kwijt waren. Voor de match tegen Deinze namen we ons voor om in alle omstandigheden rustig te blijven, om alle beslissingen met respect te behandelen."

Drie beslissende fases

Maar dat voornemen werd in de eerste helft al meteen stevig op de proef genomen toen Deinze een penalty kreeg na een fase aan de rand van de zestien. "Dat was duidelijk geen strafschop", vervolgde Van Imschoot. "Maar gelukkig werd de penalty gepakt door Delanghe en hielden we ons nog steeds rustig."

In de tweede helft leek die rust te lonen, want toen kreeg ook SK Deinze een discutabele fase tegen bij de dubbele gele (en dus rode) kaart van De Ridder. "Dat was een stevige tackle", beaamde Van Imschoot," maar hij leek me wel de bal te spelen. De rode kaart was dan ook wel een vrij stevige beslissing. Al is zo'n tackle inzetten als je al geel hebt, misschien ook niet zo slim."

Na de rode kaart voor De Ridder probeerde Lierse nog alles op alles te zetten, met enkele kansen tot gevolg. Maar toen de Pallieters in de 93e minuut alsnog de gelijkmaker scoorden, ging het feest alweer niet door. Ref Debeuckelaere had een duwfout gezien van doelpuntenmaker Pupe op doelman Miras en dompelde Lierse zo alweer in een vat frustraties. "Dat was alweer een geldig doelpunt dat werd afgekeurd", aldus Van Imschoot. "Het deed wat denken aan de goal tegen Jong Genk, maar bij deze was er nog minder aan de hand. De keeper van Deinze komt gewoon te laat... Op zo'n moment weet je dan ook niet meer hoe je moet reageren. Heftig, rustig, niet... ?"

Slechte zaak

Maar de goal werd dus afgekeurd waardoor Lierse een slechte zaak deed in het klassement. "We konden Deinze op tien punten zetten én de kloof met het nummer zeven uitbouwen tot zeven punten. Maar nu staan er dus drie teams op vier punten. We werken keihard met beperkte middelen en we hopen dan hier en daar ook op wat meeval. Maar de laatste weken lijkt alles wat tegen te zitten", besloot Van Imschoot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top