Ligt de weg naar een heldenrol op het WK nu helemaal open voor Mbappé?

Sport | Zaterdag kwam het nieuws dat Karim Benzema niet zal kunnen spelen op het WK in Qatar wegens een spierscheurtje in zijn linkerdij. Een forse aderlating voor de wereldkampioenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan de lijst van sterren die het WK 2022 zullen missen is zaterdagavond met Karim Benzema een nieuwe naam toegevoegd. Na Paul Pogba, N'Golo Kanté, Mike Maignan, Presnel Kimpembe en Christopher Nkunku is het uitvallen van de Gouden Bal-winnaar een nieuwe klap voor de Franse bondscoach Didier Deschamps. “Ik ben ontzettend verdrietig voor Karim, die van dit WK een groot doel had gemaakt. Ondanks deze opdoffer heb ik nog steeds alle vertrouwen in mijn ploeg. We zullen er alles aan doen om de enorme uitdaging die voor ons ligt aan te gaan.”

Te snelle terugkeer?

Benzema nam zaterdag deel aan de eerste groepstraining sinds het begin van het trainingskamp van Les Bleus in Clairefontaine op maandag. De Real Madrid-spits kwam aan met een dijbeenblessure, een zorg waar hij al sinds oktober mee kampt. Hij stopte al snel met trainen toen op dezelfde plaats opnieuw een pijnscheut de kop opstak. Hij werd naar het ziekenhuis gevoerd en uit tests bleek dat de spierblessure aan zijn linkerdij hem weer parten speelde. Het verdict: drie weken rust.

De 34-jarige wereldspits reageerde via zijn socialemediakanalen op die klap: “Ik heb nooit in mijn leven opgegeven, maar vanavond moet ik aan het team denken, zoals ik altijd heb gedaan. Mijn verstand zegt me dat ik mijn plaats moet afstaan aan iemand die mee kan werken aan een geweldig WK. Bedankt voor al jullie steunbetuigingen.”

Vrijheid voor Mbappé

De aderlating dwingt Didier Deschamps om zijn plannen in extremis te herzien, en dat terwijl hij al talloze sterkhouders moet missen. De vervanger van Benzema lijkt Olivier Giroud te zijn. De speler van AC Milan is herhaaldelijk bekritiseerd, maar de 36-jarige spits bewees dat hij nog steeds nuttig kan zijn.

Hij zal waarschijnlijk in de punt van de aanval spelen, wat in de kaarten speelt van Kylian Mbappé, die meer vrijheid zal krijgen. Da’s tenminste wat Giroud vorige week tegen de pers verklaarde, voordat Benzema zich terugtrok. “Ik heb het profiel van een spits, een ‘targetman’ zoals ze in Engeland zeggen, een bliksemafleider.” Ex-ploegmaat Eden Hazard noemde hem ooit “misschien wel de beste targetman ter wereld”. Bij de nationale ploeg hing altijd de schaduw van Benzema over hem, maar nu lijkt zijn moment dus gekomen om te schitteren.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Frankrijk opent zijn WK tegen Australië op dinsdag 22 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u40 op Eén.

Meer WK-nieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top