Deinze - Lierse: het duel tussen de twee beste 1B-schutters ooit

Sport | Een uurtje voordat het WK in Qatar op gang wordt getrokken, trappen SK Deinze en Lierse hun veertiende wedstrijd van het Challenger Pro Leagueseizoen op gang. Voor beide teams kan de match een kantelpunt worden in het seizoen en dus wordt er met argusogen gekeken naar de mannen die al heel vaak lieten zien dat ze een match kunnen beslissen: Dylan De Belder en Leonardo Rocha.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de hervoring van tweede klasse naar 1B (2016) zijn zij de twee spelers die al het vaakst een doelpunt mochten vieren. Dylan De Belder zit momenteel aan 45 goals in 113 1B-duels terwijl Leonardo Rocha aan 32 doelpunten in 52 1B-duels zit. Er gaapt dus wel een kloof tussen het duo, maar De Belder speelde dus wel meer dan het dubbele aantal wedstrijden dan Rocha.

De spits van SK Deinze zit in die 113 duels aan een gemiddelde van één goal per 180 minuten terwijl Rocha een bal tegen de touwen werkt per 140 minuten. 

Rocha deelt momenteel nog wel z'n tweede plaats met Dante Vanzeir (die zijn goals scoorde voor Beerschot en Union), maar het staat buiten kijf dat de Portugees dit seizoen (zonder ongelukken) nog alleen tweede zal worden. De kloof met De Belder lijkt voorlopig nog wel onoverkomelijk; al naderde Rocha dit seizoen al wel met rasse schreden (negen goals tegenover drie goals).

In de heenmatch scoorde Rocha trouwens ook 2x terwijl De Belder op het veld van zijn ex-ploeg Lierse toen niet in actie kwam.

Topschutters 1B

45 goals: Dylan De Belder (Lierse, Cercle, Deinze)
32 goals: Leonardo Rocha (Lommel, RWDM, Lierse)
32 goals: Dante Vanzeir (Beerschot, Union)

30 goals: Yvan Yagan (Cercle, Lierse, RWDM)
28 goals: Thomas Henry (Tubize, OHL)
27 goals: Lennart Mertens (Deinze, Club NXT)

Dit seizoen ook actief in 1B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top