Yannick Carrasco, duivels lichtpuntje tegen Egypte

Sport | Op de generale repetitie voor het WK in Qatar maakten de Rode Duivels geen al te beste beurt. Ze gingen in Koeweit 2-1 onderuit tegen Egypte. Aan de vooravond van het WK is er dus nog werk aan de winkel. Naast de teleurstelling waren er ook enkele lichtpuntjes, één van hen was Yannick Carrasco. Met enkele flitsen en een assist op Openda, maakte de wingback het verschil.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag namen de Rode Duivels het in Koeweit op tegen Egypte in een vriendschappelijke wedstrijd. De wedstrijd zou een goede generale repetitie voor het WK in Qatar zijn, maar de Duivels hadden er wellicht meer van verwacht. Ze gingen met 2-1 ten onder. Vooral in de verdediging en bij kapitein Eden Hazard is er nog werk aan de winkel.

De Belgen begonnen nochtans goed aan de wedstrijd. Michy Batshuayi zag al snel in de eerste helft een strafschop (onterecht) afgekeurd worden en raakte kort daarna de lat. Toch waren het de Egyptenaren die als eerste tot scoren konden komen. Na onhandig balverlies van De Bruyne in de 33ste minuut, zette Mostafa Mohamed de 1-0 op het bord. Ook de tweede helft begon dramatisch voor de Belgen nadat Trezeguet (ex-Anderlecht) nog geen minuut na de aftrap al voor de 2-0 zorgde. Openda sleepte op aangeven van Carrasco nog een doelpunt uit de brand, maar het mocht niet baten. De Duivels verloren met 2-1.

Gretige Carrasco

Ondanks de magere prestatie waren er ook positieve aspecten aan de wedstrijd. Openda maakte een goede beurt en vooral Carrasco toonde dat hij klaar is voor het WK. De Atletico-speler die voor België als wingback speelt, toonde zich gretig en zorgde voor dreiging op de linkerflank.

Carrasco kreeg vaak de ruimte op links, waarna hij met een dribbel of voorzet als één van de weinige Rode Duivels aanvallend initiatief nam. Zijn gretigheid werd pas in de 76ste minuut beloond toen Loïs Openda een voorzet van Carrasco in doel werkte.

Vaste keuze van Martinez?

Carrasco lijkt dus volledig klaar te zijn voor het WK in Qatar. Als wingback heeft Carrasco concurrentie van Thorgan Hazard en Timothy Castagne, die ook op links kan spelen. Het is dus nog raden wie de vaste keuze van Martinez wordt, al speelde de wedstrijd tegen Egypte ongetwijfeld in het voordeel van Carrasco. Het is afwachten tot de wedstrijd tegen Canada woensdag wie de bondscoach zal kiezen.

Carrasco heeft sowieso al een streepje voor op Thorgan Hazard, hij had namelijk dit seizoen heel wat meer speelminuten bij Atletico Madrid dan Hazard, die steeds minder minuten bij Dortmund maakt.

Volg op woensdag 23 november de eerste WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Canada vanaf 19u30 op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.