Kan Portugal Ronaldo nog een laatste kans op de wereldtitel bieden?

Voetbal | Cristiano Ronaldo wordt in 2026 41 jaar. Dit zal dus wellicht zijn laatste WK zijn. Als hij met Portugal de wereldtitel wil winnen, is het nu of nooit. Kan Portugal het WK winnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo staat op het punt om zijn vijfde WK te spelen met Portugal. In 2006 bereikten ze de halve finales, waar Frankrijk te sterk bleek te zijn. In 2020 was Spanje in de achtste finales het eindstation, terwijl Portugal in 2014 de groepsfase niet wist te overleven. In 2018 versperde Uruguay in de achtste finales dan weer de weg.

Het is dus al 16 jaar geleden dat Ronaldo & co nog eens echt konden schitteren op een WK. CR7 wist in 2016 ondertussen wel het EK te winnen, maar op zijn 37ste hoopt Ronaldo de laatste grote prijs te winnen: de wereldtitel.

Groepsfase overleven

Portugal werd uitgeloot in een groep met Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. Dat is geen makkelijke, maar ook geen onmogelijk groep. Toch zullen de Portugezen hen zeker niet mogen onderschatten en moeten ze vanaf de eerste wedstrijd een goede focus hebben.

Portugal is uiteraard de favoriet in deze groep. Het land beschikt over een geweldige selectie en het is het aan zijn status verplicht om deze groepsfase te overleven. In de achtste finales wacht dan mogelijk Brazilië, Zwitserland, Kameroen of Servië.

Welk niveau haalt Ronaldo?

Ronaldo is dé sterspeler van het team, maar er zijn vragen over zijn vormpeil. Hij kende tot op heden een zeer moeilijk seizoen bij Manchester United. Hij speelde niet meer altijd. Ronaldo is fysiek echter ijzersterk, maar hij komt niet met het grote vertrouwen naar Qatar. Ronaldo is en blijft wel een speler die op zijn eentje een team bij de hand kan nemen. Bruno Fernandes heeft niet die leiderskwaliteiten op het veld, terwijl Rafael Leão een opkomend talent is.

Als Ronaldo een goed niveau weet te halen, mag Portugal hopen op een goed WK. Op het vorige EK was dat al minder het geval, waar onder meer Thomas Vermaelen hem uit de partij hield. België schakelde Portugal toen uit. Portugal moet hopen dat er andere jongens opstaan en de ploeg mee bij de hand nemen. Het land heeft een kern met bijzonder veel mogelijkheden, maar Ronaldo is en blijft nog steeds de belangrijkste kracht van het team.

Portugal opent zijn WK tegen Ghana op donderdag 24 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 16u40 op Canvas.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!


Nog meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top