Schorsingen en gele dreiging CPL: aderlating bij Beveren & twijfels bij RWDM; 12 spelers op scherp

Sport | Ook op de veertiende speeldag van de Challenger Pro League moet het spreekwoordelijke strafbankje weer klaargezet worden om enkele spelers van een zitplek naast het veld te voorzien in plaats van een glansrol op het veld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst is er een plekje gereserveerd voor Lierenaar Serge Tabekou. De Kameroener kreeg een veelbesproken rode kaart tegen SK Beveren en Lierse legde zich eerder deze week neer bij de schorsingsuitspraak van de Disciplinaire Commissie. Tabekou mist hierdoor de match op Deinze, maar kan vanaf volgende week wel weer gewoon meespelen.

De winger van Lierse krijgt het gezelschap van Joachim Van Damme. De middenvelder van SK Beveren kreeg vorig weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zo geschorst voor de topper tegen RWDM.

Bij dat RDWM is er nog altijd onduidelijkheid over het lot van de Braziliaanse middenvelder Barreto. Die wacht nog altijd op de definitieve uitspraak van zijn zaak nadat RWDM in beroep was gegaan tegen de vijf speeldagen schorsing die hij initieel had gekregen. Als die uitspraak uitblijft, dan kan Barreto nog gewoon meespelen op de Freethiel.

Voor twaalf spelers is er wel een ding heel duidelijk... Als zij nog eens een gele kaart pakken, dan moeten zij de strafbank op tijdens de daaropvolgende speeldag. De twaalf zijn  Andy Koshi en Léo Seydoux (Beerschot), Robin Henkens en Metinho (Lommel SK), Jordy Gillekens en Brent Laes (Lierse), Lennard Hens (Dender), Denis Prychynenko en Teo Quintero (SK Deinze), Jonas Vinck (Virton), Arne Engels (Club NXT) en Frédéric Duplus (SL16 FC).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top