Geen grote verrassingen in de selectie van de Duivels voor de oefenmatch tegen Egypte

Rode Duivels | Ter voorbereiding op het WK speelt België één vriendschappelijke wedstrijd. Aanstaande vrijdag staan de Devils tegenover Egypte. Welke spelers neemt Martinez op in zijn selectie? Wellicht probeert hij het elftal dat woensdag tegen Canada moet beginnen al eens uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande vrijdag om 16u uur spelen de Rode Duivels hun enige WK-voorbereidingswedstrijd tegen Egypte. De wedstrijd wordt gespeeld in Koeweit, het buurland van Qatar. Het is de laatste kans voor de Rode Duivels om vertrouwen te tanken, wedstrijdritme op te doen en zichzelf te laten zien aan de bondscoach. Toch mag deze match geen verrassingen opleveren voor de ploeg van Roberto Martinez. 

De zekerheden

Van de elf spelers die zullen starten, is er weinig ruimte voor twijfel. Courtois zou in het doel moeten staan en ook aan de basisplek van Toby Alderweireld wordt niet getwijfeld. Op het middenveld zal het duo Witsel-Tielemans waarschijnlijk de voorkeur krijgen, terwijl Eden Hazard en Kevin De Bruyne voorin Michy Batshuayi moeten bedienen.

Door de afwezigheid van Lukaku krijgt Batshuayi een plek in de basis. Tegelijkertijd krijgt Eden Hazard, ondanks zijn beperkte speeltijd bij Real, de kans om ritme en vertrouwen terug te winnen. Ondanks de kritiek van de laatste maanden, blijven Vertonghen en Alderweireld belangrijke spelers in het team en is het in de tactiek van Martinez moeilijk om andere pionnen in te schakelen. 

Vrije plaatsen

Vier plaatsen staan nog ter discussie. Aan weerszijden van Alderweireld ligt een plaats voor het grijpen. Ook Vertonghen krijgt wellicht opnieuw een plek in de basis waardoor vooral aan de rechterflank nog een sterke man nodig is. Misschien krijgt Zeno Debast van Anderlecht opnieuw een kans? Hij speelde de laatste wedstrijden al eens mee en bewees dat hij geen onbelangrijke rol kan spelen. Ook Wout Faes kan een kans krijgen, misschien centraal op het veld waardoor Alderweireld meer op de rechterkant kan spelen.

Op de linkerflank kan Martinez Thorgan Hazard of Yannick Carrasco inzetten. De eerste heeft consistentie als voordeel, de tweede verkeert dan weer in uitstekende vorm. Thomas Meunier kan misschien op rechts worden opgesteld? De speler van Dortmund kwam deze week met een beschermend masker op training en had er duidelijk zin in. Als de coach niet voor hem kiest, dan is Castagne een voor de hand liggende keuze. Het valt nog te bezien of Martinez het risico zal nemen voor een vriendschappelijke wedstrijd met twee spelers waarvan hij weet dat ze goed zijn.

De waarschijnlijke opstelling: Courtois, Castagne, Debast, Alderweireld, Theate, Carrasco, Witsel, Tielemans, E. Hazard, De Bruyne, Batshuayi.

Volg de wedstrijd tussen België en Egypte aanstaande vrijdag vanaf 15u30 live op VTM.

Meer lezen over de Rode Duivels? 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top