Wie zal de linkerflank van de Rode Duivels op en aflopen: Yannick Carrasco of Thorgan Hazard?

Sport | Roberto Martinez moet nog enkele belangrijke knopen doorhakken voordat de Rode Duivels aan hun WK beginnen. Het grootste vraagstuk bevindt zich op de linkerflank. Daar heeft Martinez immers meerdere spelers ter zijner beschikking die absoluut speelminuten willen maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische bondscoach Roberto Martinez zweert al enkele jaren bij een 3-4-3-opstelling. Deze veldbezetting leunt sterk op de zogenaamde wingbacks die hun hele flank kunnen aflopen om zowel verdedigend als aanvallend de ploeg een duwtje in de rug te geven. Op de rechterkant zet Martinez dikwijls Thomas Meunier of Timothy Castagne. Op links zijn er geen certitudes en lijkt Martinez te gaan jongleren tussen Yannick Carrasco, diezelfde Timothy Castagne en Thorgan Hazard. Vooral die eerste en die laatste lijken in Qatar grote kans te maken om op links te worden uitgespeeld.

Solide optredens Thorgan Hazard

Laten we Yannick Carrasco als eerste bespreken. Deze 29-jarige flankaanvaller van Atlético Madrid heeft in het verleden bij de Rode Duivels al meerdere minuten gemaakt als wingback op de linkerflank. Dat ging echter met de nodige ups and downs, waardoor Martinez enkele jaren geleden alsnog de voorkeur gaf aan Nacer Chadli om deze rol in te vullen. Chadli kweet zich uitstekend van zijn taak en hierdoor kon Carrasco zich opnieuw kon focussen op zijn rol van flankaanvaller.

Thorgan Hazard heeft ook ervaring op de linkerflank. Hij toonde zich op deze positie bovendien ook al vrij solide. De eveneens 29-jarige speler van Borussia Dortmund lijkt hierdoor meer kans te maken dan Carrasco om als basisspeler in de ploeg te komen.

Carrasco in het voordeel

Maar in tegenstelling tot Yannick Carrasco kan Thorgan Hazard geen goede clubstatistieken voorleggen. Het jongere broertje van Eden heeft dit seizoen maar 739 wedstrijdminuten op de teller staan en lijkt op een zijspoor beland te zijn bij zijn club. Martinez had voor het WK ook al aangekondigd dat spelers die veel in actie zijn gekomen bij hun club, een streepje voor zullen krijgen bij de Rode Duivels. Dat is bij Thorgan Hazard dus zeker niet het geval.

Yannick Carrasco kan in vergelijking met Thorgan Hazard wel goede statistieken voorleggen. De vleugelspeler heeft dit seizoen al meer dan 1.000 minuten op de teller staan en groeit langzamerhand naar zijn beste vorm toe. Dat hebben ze ook in Madrid geweten, waar Carrasco de laatste weken tot de beste spelers van Atlético Madrid behoort. We zijn benieuwd of dat alles ook voldoende zal zijn voor Roberto Martinez.

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Egypte op vrijdag 18 november om 15u30 op VTM. De Rode Duivels openen hun WK tegen Canada op woensdag 23 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u30 op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top