Duwt Leandro Trossard Eden Hazard uit de ploeg bij de Rode Duivels?

Rode Duivels | Leandro Trossard verkeert in topvorm bij Brighton. Over het Kanaal kunnen ze niet meer om de Rode Duivel heen en dat doet de vraag rijzen: heeft de winger nu ook recht op een basisplaats bij de Rode Duivels?

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Zal ik Leandro Trossard een basisplaats gunnen? Of toch maar Eden Hazard?" Die vraag houdt Roberto Martinez al enkele weken uit zijn slaap. De bondscoach van de Rode Duivels staat de komende dagen en weken voor een aartsmoeilijke opgave . Hij moet immers kiezen tussen een man die momenteel indruk maakt in de Premier League, en zijn oude poulain die al twee jaar lang op de bank bij Real Madrid vastgekluisterd zit.

Nog steeds zeer belangrijk

Maar ondanks zijn goede rapport, ligt Leandro Trossard bij de Rode Duivels nog steeds in de weegschaal met Eden Hazard. Roberto Martinez vindt dat Hazard, die al twee jaar lang de bank warm houdt bij Real Madrid, nog steeds een zeer belangrijke pion is bij de Duivels. Hij wil zijn kapitein dan ook niet zomaar aan de kant schuiven. “Eden heeft gewoon meer matchritme nodig”, klinkt het bij de bondscoach. “En er zullen elke vier dagen wedstrijden zijn in Qatar”, knipoogde de bondscoach die met deze uitspraak zou hebben laten verstaan dat hij wel degelijk rekent op zijn poulain.

Hazard en Trossard samen?

Maar misschien tovert Martinez nog een wit konijn uit zijn hoed. Een gewijzigde opstelling bijvoorbeeld. Eentje waarin Hazard op links speelt en Trossard op rechts. De rechterflank is niet de geliefkoosde kant van Trossard, maar hij heeft ervaring op die positie en kan op die manier ook zijn steentje aan de ploeg bijdragen. Als Martinez beide wingers wil opstellen, zal er geschoven moeten worden op het middenveld. Kevin De Bruyne is incontournable dus die blijft vermoedelijk staan. Axel Witsel is een vaste waarde voor Martinez, dus die lijkt ook zeker van zijn plaats. De enige middenvelder die dan nog overschiet, is Youri Tielemans. Het is goed mogelijk dat hem zal slachtofferen als hij zowel Hazard als Trossard wil opstellen.

In dergelijk scenario staat er heel wat aanvallend geweld tussen de lijnen, maar dat strookt volgens critici dan weer niet met de visie van Martinez. De Spanjaard staat er immers om bekend geen al te grote risico’s te nemen in een wedstrijd en het lijkt ons daarom ook onwaarschijnlijk dat hij zowel Hazard als Trossard samen aan een wedstrijd zal laten beginnen. Wil die laatste zich als basisspeler opwerpen, dan zal hij op training bij de Rode Duivels aan iedereen moeten laten zien dat hij wel degelijk in de vorm van zijn leven verkeert.

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Egypte op vrijdag 18 november om 15u30 op VTM. De Rode Duivels openen hun WK tegen Canada op woensdag 23 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u30 op Eén.

Camera, lights, Red Devils! Leer meer over Eden Hazard in onze videorubriek!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top