Stats CPL (na speeldag 13): plots drie topschutters; Defourny mee op kop bij de 'clean sheets'

Challenger Pro League | De dertiende speeldag van de Challenger Pro League heeft maar liefst 20 goals opgeleverd. Tien daarvan werden gescoord door het leidersduo SK Beveren - RWDM terwijl Jong Genk, Deinze, Lommel en Virton niet tot scoren kwamen. Slechts twee thuisploegen konden hun wedstrijd winnen (Beerschot en RWDM) terwijl er één team de drie punten mee de bus op nam (Beveren). De drie andere duels eindigden op een gelijkspel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Lierse begon de (vermoeide) CPL-topschutter Leonardo Rocha op de bank; al mocht de Portugees nog voor het uur al invallen. Toch slaagde hij er niet in om zijn doelpuntentotaal verder aan te dikken terwijl zijn drie naaste concurrenten wél allemaal raak troffen. Dat maakt dat er nu drie topschutters zijn én dat er op dit moment vier jongens zijn die de strijd lijken aan te gaan voor het topschutterskroontje. De rest volgt al in een tweede peletonnetje.

Goals

9. Rocha (Lierse), Stassin (RSCA Futures), Barry (Beveren)
8. Baeten (Beerschot)
6. Anne (Virton), Van Acker (Lierse)
5. Hoggas (Beveren), Biron (RWDM)

Bij de assists deed Thibaud Verlinden de beste zaak. De man-in-vorm van Beerschot leverde tegen Virton zijn vierde assist van het seizoen af en komt zich zo mengen in de bovenste regionen van de assistenranking. De vier spelers die boven hem stonden konden tijdens de dertiende speeldag geen goal aanbrengen.

Assists
5. Smeets (RWDM)
4. Engels (Club NXT), De Schryver (Lierse), Rocha (Lierse), Verlinden (Beerschot)

Bij de clean sheets is de onvermijdelijke Theo Defourny op een gedeelde eerste plek gekomen nadat hij ook tegen Lommel SK de nul hield. De goalie van RWDM beent zo Beau Reus bij die wél een goaltje binnenkreeg tegen Lierse. Ook hier moeten de andere potentiële laureaten al een kloof te zien dichten.

Clean sheets
5. Reus (Beveren), Defourny (RWDM) 
3. Gies (Dender), Verbruggen (RSCA Futures), Miras (Deinze)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top