Waarom Argentinië een topfavoriet is voor de wereldtitel

Sport | Argentinië trekt met heel veel ambitie naar Qatar. De Argentijnen hopen eindelijk nog eens wereldkampioen te worden. Het wordt ook de laatste kans voor Lionel Messi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lionel Messi verkeert in een bloedvorm bij PSG. De 35-jarige aanvaller wist in 18 matchen 11 keer te scoren en 14 assists uit te delen. Heel Argentinië hoopt dat Messi hen voor het eerst sinds 1986 naar de landstitel kan loodsen. In het Zuid-Amerikaanse land is Diego Armando Maradona nog altijd de nummer één omdat hij het land naar WK-succes bracht. Kan Messi dat ook in 2022?

Drie jaar ongeslagen

De ex-speler van FC Barcelona was bij het Argentijnse dagblad Olé nog voorzichtig. “We gaan vechten voor de wereldtitel, maar we mogen ons niet zegezeker wanen zoals veel Argentijnen. Het is een vergissing om nu al aan de volgende ronde te denken. Je moet de focus leggen op de eerste match en het is zeer belangrijk om goed te beginnen en de eerste drie partijen winnend af te sluiten.” Argentinië zit in een groep met Saudi-Arabië, Mexico en Polen.

Het is geen toeval dat het Argentijnse volk meer dan ooit droomt van een wereldtitel. De laatste nederlaag van het nationaal team dateert immers al van juli 2019, toen er werd verloren van Brazilië. Bondscoach Lionel Scaloni heeft van zijn team een heel hecht blok gemaakt met enkele smaakmakers. Achteraan is de weelde het minst groot. Met doelman Emiliano Martinez staat er kwaliteit onder de lat. Achteraan is er de nodige ervaring met ouderdomsdeken Nicolas Otamendi. Hij krijgt naast zich wellicht Cristian Romero, met Lisandro Martinez als back-up. Op de flanken maken Nahuel Molina en Marcos Acuña de dienst uit.

Weelde in de aanval

Op het middenveld moest Argentinië wel een stevige tegenslag incasseren. Giovanni Lo Celso viel geblesseerd uit en hij mist het WK. Dat is een domper, want hij was een belangrijke kracht op het middenveld. Rodrigo De Paul en Leandro Paredes vormen wellicht het centrale duo. Het is ook afwachten wel niveau Angel Di Maria, dit seizoen vaak buiten strijd met blessures, nog kan halen.

In de aanval is er keuze te over. Lionel Messi is er dé blikvanger en ook Lautaro Martinez is van de partij. Voeg daar nog Paulo Dybala, Joaquin Correa en Julian Alvarez aan toe, en je merkt dat Argentinië aanvallend zeer sterk staat. De Argentijnen mogen zeker dromen van de wereldbeker, maar veel staat of valt uiteraard met de vorm van Messi. Die was op zijn vier voorgaande WK’s goed voor 6 goals en 5 assists in 19 matchen.

Argentinië opent zijn WK tegen Saudi-Arabië op dinsdag 22 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 11u op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top